China a aprobat primul vaccin inhalabil anti-Covid: va fi administrat prin aerosol

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

China a aprobat primul vaccin anti-Covid din lume care poate fi administrat prin aerosol și nu prin injecție intramusculară, ca vaccin de rapel pentru situații de urgență.

China a aprobat administrarea primului vaccin inhalabil Covid din lume. Convidecia Air, numele noului vaccin, va fi administrat prin nebulizator, ca rapel de urgență. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de către Administrația Națională a Produselor Medicale.

Vaccinul, fabricat de CanSino Biologics Inc. din Tianjin, este versiunea inhalabilă a vaccinului în doză unică produs de aceeași companie și administrat deja prin injecție intramusculară în China, Mexic, Pakistan, Malaezia și Ungaria, după ce a fost lansat în februarie 2021.

Vaccinul inițial realizat de CanSino s-a dovedit a fi 66% eficient în prevenirea simptomelor Covid-19 și 91% eficient împotriva bolii grave.

China a aprobat primul vaccin inhalabil anti-Covid: va fi administrat prin aerosol

 

Vaccinul inhalabil, care stimulează rapid imunitatea celulară la nivelul mucoaselor, are o formulă similară cu cea a vaccinului injectabil: este un vector viral care folosește Adenovirusul pentru a transporta în interiorul celulei secvența de cod genetic care va determina producerea proteinei Coronavirus Spike.

Potrivit producătorului, vaccinul fără ace 'poate induce în mod eficient o protecție imunitară completă ca răspuns la SARS-CoV-2 după o singură administrare', se arată într-un comunicat de presă.

Printre alte caracteristici ale noului vaccin, CanSino a subliniat faptul că acesta poate fi transportat și depozitat între 2 și 8 grade Celsius, spre deosebire de unele vaccinuri injectabile care necesită temperaturi extrem de scăzute.

Dar compania din Tianjin nu este singura care a perfecționat un astfel de vaccin. Printre alte companii farmaceutice care explorează calea către vaccinuri inhalabile, aflate încă în faza de cercetare și dezvoltare, se numără AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford.

Decizia Chinei intervine de asemenea într-un moment delicat în ceea ce privește urgența Covid: orașele Shenzhen și Chengdu, cu un total de 40 de milioane de locuitori, sunt din nou blocate după descoperirea a câteva zeci de cazuri pozitive, ceea ce amenință să blocheze întreaga economie a țării, care se luptă de asemenea cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel