Cercetătorii au descoperit un nou efect advers pe care îl poate avea Covid-19. Aceștia avertizează bărbații că pot fi afectați pe plan sexual

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cercetătorii au descoperit un nou efect advers pe care îl poate avea Covid-19. Aceștia avertizează genul masculin că pot fi afectați pe plan sexual
Cercetătorii au descoperit un nou efect advers pe care îl poate avea Covid-19. Aceștia avertizează genul masculin că pot fi afectați pe plan sexual

Un studiu proaspăt realizat a adus la cunoștința masculilor una dintre problemele de care pot suferi din cauza Covid-ului. Mai exact, este vorba despre o problemă pe plan intim. Cercetarea arată că în urma unor factori atât interni, cât și externi, bărbații infectați pe o perioadă mai lungă de timp cu coronavirus, pot suferi de disfuncții erectile.

În urma unui studiu recent, s-a descoperit că exista un efect advers negativ al Covid-ului asupra bărbaților. S-ar părea că oamenii de știința au ajuns la concluzia că virusul duce, de asemenea, la probleme de erecție, pe lângă multe altele.

Acest lucru este explicat de un studiu realizat de cercetători americani și italieni. Potrivit acestora, populația masculină infectată cu Covid are un risc de trei ori mai mare de a dezvolta probleme pe plan sexual, în special în ceea ce privește cazurile de Covid de lungă durată.

 

Care este explicația cercetătorilor

 

Studiul a fost publicat săptămâna trecută în revista „Nature”. În primul rând, cercetătorii subliniază că virusul tinde să afecteze mai mult bărbații decât femeile, care sunt mai predispuse să dezvolte o formă severă a bolii în cazul în care sunt infectate. Printre cauze, se presupune că hormonul masculin testosteron este implicat în procesul de infectare.

Potrivit studiului, „o formă severă a bolii afectează organele reproductive masculine și poate duce la disfuncții erectile". În plus, se spune că pierderea gustului și a mirosului cauzată de Covid are un impact la nivel neurologic, ceea ce ar putea avea un impact și asupra libidoului.

De asemenea, aspectul psihologic cauzat de pandemie, cu corolarul său de presiuni economice și îngrijorări legate de sănătate, a avut un impact asupra vieții sexuale, precum și asupra relațiilor cu partenerii. 

 

2. Cercetător... (ayo-ogunseinde-fpe8zczkufq-unsplash.jpg)

 

Care sunt consecințele pe termen lung

 

Cercetările s-au concentrat asupra consecințelor vasculare ale Covid, care ar ajunge la celulele endoteliale ale penisului care permit circulația sângelui în timpul erecției. Combinația acestor mecanisme - psihologice, neurologice, hormonale și vasculare - poate induce disfuncția erectilă. O disfuncție care ar putea avea consecințe de durată, inclusiv, în cele mai grave cazuri, viitoare probleme cerebrale și vasculare care pot duce la deces. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel