Ce se întâmplă cu românii din Italia care REFUZĂ să completeze declarația la vamă. Anunțul premierului

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a explicat, luni, ce se întâmplă cu românii care vin din Italia și refuză să completeze declarația tip pusă la dispoziție de autorități la intrarea în țară.

Ludovic Orban a vorbit, într-o conferință de presă organizată luni seară la sediul MAI, despre românii din Italia care intră în țară cu autoturismele personale. 

Premierul a precizat că cei care refuză semnarea declarației tip pusă la dispoziție de autorități vor fi băgate direct în carantină.

Totodată, Orban a menționat că cei care mint în această declarație vor suporta consecințe penale.

Vezi și: România interzice total cursele de autocar Italia-România și retur

"Decizia corectă este intrarea în carantină instituționalizată. Avem 4.500 de paturi la nivel la național. Nu putem interzice intrarea în țară a unui cetățean român. Există un model de declarație care cuprinde obligația de a furniza locul de unde s-a îmbarcat, de unde provine, unde domiciliază în Italia, pentru a identifica cu precizie ce măsură trebuie instituită în cazul persoanelor care vin din Italia.

În cazul în care nu reflectă adevărul, vorbim de comiterea unui fals. În cazul în care se refuză completarea acestei declarații, decizia luată seara trecută este de a intra direct în carantină. Formularele vor fi distribuite inclusiv în benzinăriile de dinainte de intrarea în țară, pe rutele pe care le avem. Am instituit această obligativitate. Totodată, cei care mint în această declarație vor suporta consecințe penale, potrivit Codului Penal", a spus premierul Ludovic Orban. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel