Se renunță la declarația pe proprie răspundere pentru elevi. Nelu Tătaru: "Va fi triaj observațional"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, că părinții nu vor mai fi obligați să dea declarație pe proprie răspundere înainte de a-și trimite copiii la școală și că aceasta va fi înlocuită de un triaj observațional. 

"Nu va mai fi acea declarație pe proprie răspundere, va fi triaj observațional. Când e cazul va urma triaj epidemiologic, efectuat de personal medical calificat. Dacă un copil e suspect, e cantonat până la o evaluare medicală. Fiecare copil va fi însoțit, și orice decizie va fi luată cu acordul părinților. Copiii de la grădiniță, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Regulile impuse le vom respecta în funcție de fiecare scenariu în parte. Credem că majoritatea școlilor pot opera în scenariul 1, dar rămane la latitudinea școlilor”, a declarat, marți, Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că decizia privind scenariile ce vor fi aplicate va fi lăsată la latitudinea școlilor. Ministrul Sănătății a precizat că INPS va prezenta o evaluare a situației pentru fiecare localitate.

"Pe 7 septembrie va fi dată această evaluare, pe 10 consiliile de administrație ale unităților școlare vor prezenta DSP-urilor scenarii la care s-au hotărât cum să înceapă anul școlar. Evaluarea în teritoriu se face de DSP-uri și ISP-uri. 'Libertatea' acordată unităților de învățământ este acea descentralizare. Este esențială distanțarea sau separatoare între elevi, pentru primul scenariu”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel