Ce este IVERMECTINA, medicamentul ieftin care omoară virusul COVID-19 în doar 48 de ore

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Ivermectina interzis in UE
Ivermectina interzis in UE

Ivermectima poate fi un tratament eficient împotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit unor mai multor studii la nivel mondial. Ce este Ivermectina și de ce medicii un trag semnal de alarmă.

Ivermectina este un medicament antiparazitar dezvoltat în anii 1970 de Institutul Kitasato din Japonia, în parteneriat cu Merck & Co. Proiectul a Având în vedere spectrul său larg împotriva paraziților interni și externi care au îmbunătățit sănătatea animalelor și au sporit productivitatea, ivermectina a devenit rapid un medicament de succes în domeniul veterinar.

Ce este Ivermectina, eficientă împotriva COVID-19

 

În aprilie, cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiţii de laborator, cu ajutorul Ivermectinei. Acest medicament este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS, fiind de asemenea foarte ieftin.

În mai multe țări din lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii, medicii folosesc Ivermectina atât în tratarea bolnavilor COVID, cât și profilactic.

Stocuri epuizate în România

 

Medicii veterinari trag un semnal de alarmă după ce tot mai mulți clienți le-au cerut rețete pentru a cumpăra un medicament de uz veterinar despre care au auzit că ar preveni infectarea cu SARS COV 2 sau chiar ar trata boala. Stocurile de Ivermectină s-au golit peste noapte după ce mai mulți medici au lansat pe diverse canale media ideea că tratamentul antiparazitar pentru câini și pisici ar pune la pământ COVID 19, potrivit rfi.ro.

Medicul veterinar Ovidiu Roșu a postat pe Facebook un avertisment tranșant după ce a fost șocat să fie întrebat de un client dacă îi recomandă Ivermectina : ”Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!!! Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei TREBUIE să vă duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

A urmat un tir de comentarii iar câțiva au scris că Ivermectina s-ar folosi déjà în tratamentul anti COVID 19. La RFI, Ovidiu Roșu spune că există într-adevăr studii clinice privind efectul Ivermectinei ca anti-viral și potențial inhibitor al multiplicării SARS COV 2. El spune însă că e vorba deocamdată doar de un studiu și că, dacă într-adevăr cred cu tărie în el, oamenii nu au decât să consulte un medic specialist în medicină umană. Altfel, administrarea unui medicament de uz veterinar al cărui dozaj nu este cunoscut poate avea efecte nedorite mai ales că, în cazul Ivermectinei, vorbim de un medicament cu un nivel destul de ridicat de toxicitate care poate afecta ficatul și care se administrează cu prudență inclusive patrupedelor.

Doctorul veterinar Ovidiu Roșu mai spune la RFI că ar trebui ca Ministerul Sănătății să intervină pentru a evita situații de acest fel, în care automedicația poate deveni chiar periculoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel