Cătălin Apostolescu, medicul-erou de la incendiul din Spitalul Matei Balș: „A spart un geam și a scos pacienții pe acolo”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Marius Tucă Show
Sursa foto: captură video Marius Tucă Show

Dr. Cătălin Apostolescu a reușit să intervină pentru a salva pacienții, în timpul incendiului de la Spitalul Matei Balș din București. A spart un geam și și-a riscat viața. 

Parlamentarul Laura Vicol a anunțat că medicul Cătălin Apostolescu a salvat mai mulți oameni. A spart un geam, a intervenit ferm și tot pe geam a scos pacienții.

În urma intervenției riscante, Cătălin Apostolescu s-a ales cu arsuri pe picioare. 

 

Au fost sau nu carbonizați pacienții decedați de la Spitalul Matei Balș?

 

Vladimir Beliș, fost director al IML, a atenționat asupra faptul că în prezent, nu se poate aprecia dacă persoanele decedate au fost sau nu carbonizate.

„Este un termen utilizat excesiv (n.r. - carbonizarea). Carbonizarea este atunci când flacăra învăluie corpul uman. Trebuie să stabilească acest lucru, dacă persoana decedată a fost sau nu carbonizată doar de medicul legist. De multe ori, este vorba despre arsuri de gradul 3.

Carbonizarea nu presupune doar afectarea tegumentelor, ci și a țesuturilor musculare. Termenul trebuie să fie utilizat cu discernământ, de persoane competente, care pot aprecia gradul de arsură", a declarat Vladimir Beliș la Antena 3, fost director al Institutului de Medicină Legală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel