Bilanț în CREȘTERE în Spania. Vizitele de Crăciun au înmulțit INFECTĂRILE, iar guvernul discută noi RESTRICȚII

Liviu Ludovic |
Data publicării:
ministrul_salvador_illa
ministrul_salvador_illa

Bilanțul îmbolnăvirilor provocate de infecția cu noul coronavirus rămâne crescut în Spania. Datele publicate marți, 05 ianuarie, arată o creștere cu 25% față de raportul din 28 decembrie. 

Perioada Sărbătorilor de iarnă a făcut face dificilă analiza ultimelor date despre coronavirus din Spania. Acesta a fost avertismentul exprimat de ministrul politicii teritoriale al țării, Carolina Darias, în timp ce prezenta ultimul raport al Ministerului Sănătății cu privire la evoluția pandemiei.

Numărul de infecții a crescut cu 25% de la ultima raportare

 

Comparativ cu datele prezentate la 28 decembrie, ultimul raport al ministerului arată o creștere cu 25% a numărului de infectări, de la 24.462 la 30.579, aducând totalul cazurilor oficiale în Spania la 1.958.844, potrivit cotidianului ElPais.

În ceea ce privește numărul cumulat de 14 zile de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, cifra a crescut de la 246.19 la 272.22 în această perioadă de șapte zile, cifră care este departe de 188.72 din 10 decembrie, așa cum a subliniat ministrul Darias. 

Cum arată situația pe regiuni

 

În timp ce înrăutățirea situației variază de la o regiune la alta, nouă din cele 19 teritorii ale Spaniei (cele 17 regiuni și orașele Ceuta și Melilla din Africa de Nord) au acum un număr cumulat de 14 zile de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori peste 250, considerat nivel de risc extrem de către guvernul spaniol. Comparativ cu o săptămână în urmă, această cifră s-a înrăutățit în toate regiunile, cu excepția regiunilor Valencia și Țara Bascilor.

Extremadura depășește 600 (este acum la 604, cu 50% în creștere față de acum o săptămână), iar Insulele Baleare continuă să fie peste 500, la 529,9. Alte regiuni în care incidența a crescut cu mai mult de 20% într-o săptămână includ Aragón (29%), Cantabria (22%), Castilla-La Mancha (21%), Castilla y León (30%), Ceuta (80%) , Melilla (20%), Murcia (51%) și La Rioja (39%).

În cadrul aceleiași conferințe de presă, ministrul Sănătății, Salvador Illa, a avertizat că săptămâna aceasta va fi și una cu risc ridicat, toate regiunile fiind foarte îngrijorate de situația din spitalele lor. Acest lucru s-a reflectat în raportul de luni, cu un grad de ocupare de 11,2% a paturilor de către pacienții cu Covid-19 din toată țara și un grad de ocupare al paturilor de unități de terapie intensivă (UCI) de 23%, cifră care nu a mai fost văzută din 7 decembrie. Comparativ cu decembrie 28, creșterea este practic de 10% pentru ambii indicatori.

Bilanțul oficial al deceselor din Spania de la începutul pandemiei este de 51.178

 

După cum au indicat Darias și Illa, perspectiva este destul de sumbră, iar situația se va înrăutăți în următoarele săptămâni, ca urmare a interacțiunii sociale crescute în perioada de Crăciun.

În Aragón, toate afacerile neesențiale vor trebui să închidă la ora 20:00. În Castilia și León este interzis consumul de alimente în interiorul unităților hoteliere, iar Catalonia implementează blocaje perimetrale ale municipalităților sale din 7 ianuarie timp de 10 zile, închizând mall-urile și permițând doar activități esențiale în weekend.

bilant spania infectari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel