Biden: Femeile care vor călători pentru a face avort riscă să fie arestate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Biden susține dreptul la contracepție. Președintele avertizează că Roe vs. Wade va avea „consecințe profunde asupra sănătății femeilor”
Biden susține dreptul la contracepție. Președintele avertizează că Roe vs. Wade va avea „consecințe profunde asupra sănătății femeilor”

Președintele Joe Biden a prezis vineri că unele state americane vor încerca să aresteze femeile care traversează granițele statului pentru a face avorturi, după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituțional la aceste proceduri la nivel național.

13 state conduse de republicani au interzis sau au restricționat sever avortul, după ce Curtea a anulat săptămâna trecută hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

Femeile din aceste state care doresc să facă un avort ar putea fi nevoite să se deplaseze în statele în care acesta rămâne legal, conform Mediafax.

 

Biden prezice că mai multe state vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi

 

Convocând vineri o întâlnire virtuală pe tema dreptului la avort cu guvernatorii statelor democrate, Biden a declarat că el crede că "oamenii vor fi șocați atunci când primul stat va încerca să aresteze o femeie pentru că a trecut o graniță de stat pentru a obține servicii medicale", anunță Reuters.

El a adăugat: "Și nu cred că oamenii cred că se va întâmpla asta. Dar se va întâmpla și va transmite întregii țări că aceasta este o afacere gigant, care afectează toate drepturile de bază".

 

Guvernul federal va acționa pentru a proteja femeile

 

Biden a declarat că guvernul federal va acționa pentru a proteja femeile care trebuie să treacă granițele statului pentru a face un avort și pentru a le asigura accesul la medicamente în statele în care acestea sunt interzise.

Guvernatorul din New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a declarat în cadrul reuniunii că statul său "nu va coopera" cu nicio încercare de a da de urma femeilor care au făcut avorturi pentru a le pedepsi.

 

Din ce în ce mai multe vedete și-au arătat susținerea dreptului la avort

 

Solistul trupei Green Day a anunțat în timpul unui concert că vrea să renunțe la cetățenia americană în urma deciziei Curții Supreme de Justiție a SUA care a eliminat dreptul femeilor de a face avort, potrivit CNN.

El a continuat spunând că există „prea multă prostie în lume ca să mă întorc în acea țară mizerabilă", înainte de a-și îndemna fanii să fie pregătiți pentru alte anunțuri.

„Nu vreau să mă întorc în America. Veți avea parte de mult mai mult de la mine în zilele următoare", a spus cântărețul.

Continuă știrea: Din ce în ce mai multe vedete și-au arătat susținerea dreptului la avort. Solistul trupei Green Day va renunța la cetățenia americană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel