Din ce în ce mai multe vedete și-au arătat susținerea dreptului la avort. Solistul trupei Green Day va renunța la cetățenia americană

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Din ce în ce mai multe vedete și-au arătat susținerea dreptului la avort. Solistul trupei Green Day va renunța la cetățenia americană / Foto: Unsplash
Din ce în ce mai multe vedete și-au arătat susținerea dreptului la avort. Solistul trupei Green Day va renunța la cetățenia americană / Foto: Unsplash

Solistul trupei Green Day a anunțat în timpul unui concert că vrea să renunțe la cetățenia americană în urma deciziei Curții Supreme de Justiție a SUA care a eliminat dreptul femeilor de a face avort, potrivit CNN.

Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, le-a spus fanilor prezenți la un concert că intenționează să renunțe la cetățenia americană ca urmare a deciziei Curții Supreme de Justiție a SUA de a anula cauza Roe vs. Wade, o decizie controversată care elimină dreptul constituțional la avort la nivel național.

În timpul unui spectacol care a avut loc pe stadionul London Stadium din Marea Britanie, Armstrong și-a exprimat frustrarea, folosind cuvinte obscene și anunțând mulțimea că renunță la cetățenie și se mută în Anglia.

El a continuat spunând că există „prea multă prostie în lume ca să mă întorc în acea țară mizerabilă", înainte de a-și îndemna fanii să fie pregătiți pentru alte anunțuri.

„Nu vreau să mă întorc în America. Veți avea parte de mult mai mult de la mine în zilele următoare", a spus cântărețul.

 

Din ce în ce mai multe vedete și-au arătat susținerea dreptului de avort

 

Armstrong este unul dintre numeroșii artiști americani care s-au pronunțat în ultimele zile cu privire la anularea hotărârii Roe vs. Wade. La Festivalul Glastonbury din Marea Britanie, mai mulți artiști, printre care Billie Eilish, Kendrick Lamar și Lady Gaga, au ținut să condamne decizia Curții Supreme de Justiție, conform Cosmopolitan.

 

Kendrick Lamar

 

Pe urmele Oliviei Rodrigo, Kendrick Lamar a profitat și el de ocazia de la Festivalul Glastonbury pentru a comenta anularea hotărârii Roe v Wade.

Purtând o coroană făcută din spini și cu sânge fals care îi curgea pe față, muzicianul a scandat: "Să trăiască Dumnezeu pentru drepturile femeilor!".

 

Michelle Obama

 

Pe Twitter, după decizia Curții Supreme a SUA de a anula hotărârea Roe vs. Wade, fosta primă doamnă Michelle Obama a declarat că are "inima frântă".

"Am inima frântă pentru oamenii din această țară care tocmai au pierdut dreptul fundamental de a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la propriul corp", a scris ea într-o postare emoționantă. "Prin asta au trecut mamele, bunicile și străbunicile noastre, iar acum iată-ne din nou aici".

 

Cynthia Nixon

 

Cynthia Nixon, vedeta din Sex and the City, a fost deschisă în legătură cu gândurile sale despre dreptul la avort, dezvăluind că mama ei a fost forțată să facă unul ilegal în anii 1960.

"Drepturile la avort și drepturile reproductive sunt o problemă foarte personală pentru mine", a declarat ea în 2018, potrivit People. "Mama mea a făcut un avort aici, în statul New York, înainte ca acesta să fie legal. Iar când am fost suficient de mare, ea a avut grijă să-mi povestească despre asta".

"A fost foarte greu pentru ea să vorbească despre asta", a adăugat actrița. "Nu a dat prea multe detalii, dar a fost foarte important pentru ea să-mi spună că a făcut un avort, că a fost ilegal și că a fost o experiență extrem de îngrozitoare. Ea a vrut ca eu să mă asigur că îi cunosc istoricul, astfel încât să pot aprecia pe deplin cât de crucială este libertatea de reproducere."

 

Billie Eilish

 

"Este incredibil. Mă face să mă înroșesc. Mă fac să-mi iasă aburi pe urechi", a declarat cântăreața Billie Eilish pentru Variety pe tema dreptului la avort.

"Femeile ar trebui să spună, ar trebui să facă și să simtă și să fie exact ceea ce își doresc. Nu ar trebui să fie nimeni altcineva care să le spună cum să își trăiască viața.", a adăugat ea. „Mă enervează atât de tare încât, dacă încep să vorbesc despre asta, nu mă mai opresc. Bărbații nu ar trebui să facă alegeri pentru femei - asta e tot ce am de spus."

 

Lady Gaga

 

"Este un scandal să interzici avortul în Alabama, punct, și cu atât mai atroce este faptul că le exclude pe cele care au fost violate sau se confruntă cu incestul, non-consensual sau nu", a scris pe Twitter, în 2019, muziciana Lady Gaga, ca răspuns la adoptarea de către statul Alabama a unei legi restrictive privind avortul.

"Deci există o pedeapsă mai mare pentru medicii care efectuează aceste operații decât pentru majoritatea violatorilor? Este o parodie și mă rog pentru toate aceste femei și fete tinere care suferă din cauza acestui sistem", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel