AstraZeneca, vanzări de 1.170 milioane de dolari

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunțat că vânzările vaccinului său pentru covid-19 au ajuns la 1.170 milioane de dolari în prima jumătate a anului, cifră corespunzătoare a aproximativ 319 milioane de doze la nivel mondial.

În Europa, vânzările s-au ridicat la 572 milioane dolari și 455 milioane dolari pe piețele emergente, potrivit unei declarații a grupului suedez-britanic, citate de swissinfo.ch. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 23% față de anul anterior, la 15.500 milioane de dolari, iar profitul net la 2.100 milioane de dolari.

Grupul suedez-britanic a anunțat, la mijlocul lunii iulie, că Regatul Unit a aprobat cumpărarea, pentru 39.000 de milioane de dolari, a companiei americane de biotehnologie Alexion, specializată în boli rare. Compania farmaceutică a menționat că progresele înregistrate în portofoliul său de produse în curs de dezvoltare și recenta achiziție a lui Alexion susțin creșterea sa pe termen lung. 

Vaccinul AstraZeneca împotriva covid-19, în ciuda faptului că a fost unul dintre primii care a ajuns pe piață, a cauzat probleme grupului, în special din cauza îndoielilor cu privire la eficacitatea acestuia și la apariția cheagurilor de sânge la unii pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel