Armata română intervine în criza coronavirusului

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Primul convoi cu tehnică militară din Franța va intra în România. Armata SUA este aici: „Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO” / Foto ILUSTRATIV
Primul convoi cu tehnică militară din Franța va intra în România. Armata SUA este aici: „Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO” / Foto ILUSTRATIV

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a aprobat, marți, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situații de Urgență de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României.

Echipe formate din medici militari și personal sanitar au efectuat, începând cu noaptea trecută, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2.

Coronavirusul continuă să se răspândească în România, la această oră fiind diagnosticate 31 de persoane cu COVID 19, din care 6 au fost declarate vindecate.

 

Bilanțul orei 11.00

 

De asemenea, 487 de oameni sunt în carantină instituționalizată după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Alte 11 684 sunt monitorizate la domiciliu.

Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31- lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat de 42 ani, confirmat in Iasi, cu debut pe 4.03, internat pe 10.03. Acesta a revenit din Venetia in 2.03 și este internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Al 30-lea caz la nivel național este cel al unei femei de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Dimitrie Gerota. Ea este medic în spital.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel