Arafat, la sosirea vaccinului anti COVID în România: "Este un moment istoric"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, când a sosit prima tranșă de vaccin împotriva COVID-19 în țară: „Este lumina de la capătul tunelului, dar, atenție, asta nu înseamnă că problema s-a terminat și uităm de măsurile obligatorii”.

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție. Începem să o aplică. Vedem cum Uniunea iEuropeană a reușit să nu dezamăgească cetățenii. A fost un efort imens la care au participat toate staterle membre UE - achiziție comună, abordare comună și o implementare comună. Este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenție, asta nu înseamnă că problema s-a terminat și uităm de măsurile care sunt obligatorii”, spune Raed Arafat.

El spune că demararea campaniei de vaccinare este un început și că va mai dura până va avea impact.

„De astăzi vom lupta pe două fronturi - combatere și limitare a răspândirii virusului SAR-COV 2 și frontul de vaccinare și de prevenire”, adaugă Raed Arafat.

La rândul său, dr. Valeriu Gheorghiță apreciază că vaccinarea „este cea mai sigură și scurtă cale medicală prin care putem pune punct pandemiei”.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel