Ambulanţă second-hand, cadou pentru România. Cine a făcut "generoasa donaţie"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Asociaţia Parrainage Jumelage Forbach-Târgu Jiu a primit cadou o ambulanţă, scrie Le Républicain Lorrain. "Acest vehicul are 380 000 km la bord, dar va face mulţi oameni fericiţi în România, unde este destinat unui proiect din domeniul sănătăţii", este de părere Christian Klauer, patron de serviciu de ambulanţe, care a făcut donaţia.

"Eu nu îmi vând la mâna a doua ambulanţele, prefer să le donez", surâde Christian Klauer, citat de publicaţia franceză Le Républicain Lorrain, care descrie gestul drept "o donaţie generoasă".

Citeşte şi: Ministrul Sănătății: Anul acesta INVESTIM foarte mult în sănătate

Patronul ambulanţelor din Stiring-Wendel (regiunea Forbach) a donat una din ambulanţele sale Asociaţiei Parrainage Jumelage Forbach-Târgu Jiu.

"Datează din 2006, are 380 000 km la bord, dar este total revizută şi echipată cu brancardă. Cutia de viteze a fost schimbată recent şi a trecut controlul tehnic", explică donatorul.

 

Ambulanţă la mâna a doua, donată României

 

Christian Klauer este fericit că vehiculul său începe o nouă viaţă în România, în cadrul unui proiect umanitar.

"În România, această ambulanţă va fi pusă la dispoziţia asociaţiei Nos enfants d’ailleurs, al cărei preşedinte est medic şi doreşte să implementeze un proiect de sănătate", a declarat Jean-Luc Ferstler, preşedinte al asociaţiei Parrainage Jumelage Forbach-Târgu Jiu.

Vineri seară, consiliul de administraţie, reunit la Rencard, a mulţumit călduros domnului Christian Klauer.

 

Investiţii străine pentru un adăpost

 

Membrii săi au făcut şi o recapitulare a proiectelor aflate în curs. Au validat şi acordarea unui împrumut de 300 000 de euro pentru susţinerea construcţiei unei Residence Espoir /Reşedinţa Speranţa/ la Târgu Jiu.

Citește și: "Salvarea neagră care fură copii". De ce avea numere roșii

"Este vorba de o casă destinată adăpostirii unor tineri adulţi. Ideea este de a le oferi un acoperiş şi o ocupaţie graţie sălii de vânzări dezvoltate acolo de Asociaţia Emmaus."

Această reşedinţă de 12 locuri va fi încheiată la sfârşitul anului 2019. Ea va completa Casa Copiilor, creată în anul 1994.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel