Ambulanțierul din Suceava a murit acasă. S-a temut de dezastrul din spital și a refuzat internarea

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambulanțierul de 53 de ani, care a murit, marți, fiind primul cadru medical decedat din cauza coronavirusului, locuia singur, iar liderul de sindicat de la Ambulanța Suceava, Daniel Feher, crede că acesta se temea să intre în spital, pentru că acolo „e dezastru", motiv pentru care a rămas acasă. 

Ambulanțierul locuia singur, însă fiica sa a fost cea care a sunat la 112 și a spus că părintele său nu se simte bine. Liderul de sindicat de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, Daniel Feher, crede că echipajul a ajuns greu acasă la colegul infectat.

"Din păcate ambulanțele erau blocate toate la urgențe, majoritatea transportă pacienți confirmați cu coronavirus și stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că și colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanța. Nu știu în cât timp au ajuns colegii la el", a declarat Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava.

Acesta a spus că nu știe cum s-a infectat cu noul coronavirus colegul ambulanțier, dar crede că acesta a rămas acasă pentru că se temea să intre în spitalul Suceava, pentru că „acolo e dezastru".

"Nu știu să vă spun de unde a luat, dar în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță avem cam în jur de 50 confirmați și încă 15 în izolare. Dintre cei confirmați sunt și persoane internate care sunt mai grav, alții au preferat să stea la domiciliu și bănuiesc că și colegul care a decedat tot așa, se temea să intre în spital, că acolo e dezastru", a mai spus Daniel Feher, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, echipamentele de protecție au existat și există, însă, din păcate, unele au fost de proastă calitate.

"În momentul în care le îmbrăcai se desfăceau, se rupeau în timpul transportului pacientului", a mai explicat Feher.

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, primul deces în urma infectării cu noul corinaviru în rândul personalului medical, fiind vorba de un ambulanțier de 53 de ani, de la Suceava.

Acesta lucra de 25 de ani la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava și moștenise meseria de la tatăl său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel