Alexandru Rafila, despre noile restricții: „Era timpul să fie luate anumite măsuri”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
rafila_alexnandru_OMS
rafila_alexnandru_OMS

Restricțiile de circulație pe timpul nopții și decalarea programului de lucru în instituții și firme sunt măsuri apreciate de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila. Acesta este mai reținut în privința închiderii școlilor, pentru că „vor fi consecințe asupra acestei generații”.

El a declarat, însă, la RFI că e mai reținut în privința închiderii școlilor, pentru că „vor fi consecințe asupra acestei generații, mai ales că școala exclusiv online nu oferă suficiente elemente și pentru învățare și pentru dezvoltare„.

Alexandru Rafila crede că „era timpul să fie luate anumite măsuri, asta este pentru toată lumea foarte clar, având în vedere evoluția situației epidemiologice, numărul mare de cazuri noi și mai ales ocuparea secțiilor de Terapie Intensivă, creșterea numărului de decese, care în mod evident sunt preocupante și cu siguranță, acest trend crescător va continua și în perioada următoare, pentru că măsurile nu își pot face efectul imediat".

Citește și Declarația pe proprie răspundere. Cum se completează și când trebuie prezentată

El spune că „limitarea circulației în timpul nopții e o măsură luată de foarte multe state din UE, pentru că reduce interacțiunile legate de diverse evenimente, petreceri și așa mai departe, care se prelungesc. În ceea ce privește celelalte măsuri, eu aș aprecia o măsură pe care de fapt, eu am tot menționat-o și am recomandat-o începând din luna septembrie, decalarea programului de lucru la toți angajatorii, ceea ce va duce la diminuarea aglomerației în mijloacele de transport în comun, având în vedere că mijloacele de transport în comun reprezintă principala sursă de transmitere a bolii, mai ales în orașele mari", notează Mediafax.

Vezi AICI lista restricțiilor care intră în vigoare de luni

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel