ALERTĂ la Spitalul Județean Craiova: 80 de angajaţi pleacă în concediu de odihnă

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

80 de angajați care lucrează în urgență la Spitalul Județean din Craiova vor pleca în concediu de odihnă în luna noiembrie. Conducerea spitalului spune că solicitările angajaților au fost aprobate, deși unitatea se confruntă cu deficit de personal. 

Aproximativ 200 de persoane ajung zilnic la Urgenţa din cadrul Spitalului Județean Craiova.

Ionica Bogdan este asistentă medicală la UPU și spune că este epuizată. Din martie lucrează neîncetat, în ture de câte 12 ore, în echipament special de protecţie şi în contact direct cu pacienţii care ajung la urgență.

„Este foarte greu şi pentru noi. Pacienţii sunt unii grav, unii prezintă simptomatologie, alţii sunt asiptomatici. Noi trebuie să fim foarte eficienţi şi insistenţi în ceea ce priveşte întrebările, ca să ştim foarte bine unde să-i triem pe aceşti pacienţi ca să nu ia contact cu ceilalţi”, spune Ionica Bogdan, asistent medical la UPU din cadrul SJU Craiova, potrivit Mediafax.

Spitalul se confruntă cu probleme de personal, după ce zeci de cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID-19

 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, în ultimele săptămâni, sunt zeci de cadre medicale care s-au îmbolnăvit de Covid-19 în secţiile ATI şi UPU. În luna noiembrie, 80 de angajaţi din Urgenţă vor pleca în concediu de odihnă. Cristina Geormăneanu, directorul medical al spitalului, spune că toate solicitările au fost aprobate, chiar dacă este deficit de personal.

„Am avut grijă să redistribuim personal din alte secţii care au activitate restricţionată. (...) Avem în derulare, în desfăşurare o recrutare de 6 asistenţi medicali pentru Unitatea de Primiri Urgenţe”, explică ea.

Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat, spune că problemele ar putea fi rezolvate dacă ar fi angajate mai multe cadre medicale.

„Avem un deficit de asistenţi medicali, aproape cu exactitate, dacă vreţi, de peste 130. La personalul medical avem un deficit de peste 300 de persoane. (...) Dacă am avea numărul normal, atunci s-ar forma echipe care ar trebui să se schimbe mult mai des”, spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel