Alertă în România! Femeie întoarsă din Italia, suspectă de CORONAVIRUS. UPDATE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Alertă la Buzău, după ce o femeie care s-a întors din Italia a sunat la 112 și  a spus că se simte rău și că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Femeia a așteptat o ambulanță în stația de autobuz.

Duminică seara, buzoianca a coborât din autocarul care o aducea din Italia, unde fusese la muncă. Aproape de Buzău, femeia a început să se simtă rău, iar când a coborât în stație a pus mâna pe telefon si a sunat la ambulanță.

În Italia, buzoianca îngrijirise de un bătrân, împreună cu o altă femeie. Astăzi, în timp ce se afla în autocar, buzoianca a fost sunată din Italia și i s-a dat o veste cumplită: colega sa, alături de care avusese grijă de bătrân, a fost internată la spital sub suspiciunea de infectare cu temutul virus, scrie realitateadebuzau.net.

Surse din rândul autorităților din județul Buzău spun că femeia nu va fi transportată la spital, ci într-o zona de protecție, o fostă tabără pentru elevi aflată în localitatea Beceni. 

Un echipaj de la SAJ Buzău și unul de la ISU au preluat-o pe femeie.

UPDATE, 20.40

O ședință de urgență a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău după ce o femeie, întoarsă din Italia, a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE, 22.25

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat, duminică seara, că femeia care a apelat serviciul de urgență 112 la momentul în care a coborât din autocarul cu care a călătorit din Italia mu are coronavirus, ea fiind, la acest moment, asimptomatică.

„Doamna nu are nicio problemă la acest moment. E asimptomatică. Ea a călătorit tot drumul și când s-a oprit microbuzul, ea a sunat la 112 și a spus că a avut contact cu o persoană din Italia. E clar că ea trebuia să declare acest lucru când a pornit din Italia, nu când a ajuns la Buzău. Aceasta nu e o atitudine corectă. Vedem mulți oameni care fac acest lucru. Când a apărut această boală în China, China a luat niște măsuri foarte serioase de carantinare a zonelor în care populația e afectată. A luat măsuri pentru a limita răspândirea ei. Atunci a introdus carantina pentru zonele deja afectate”, a explicat, la Antena 3, Raed Arafat.

O ședință de urgență a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău după ce o femeie, întoarsă din Italia, a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus.

Femeia a apelat servicul de urgență 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care s-a întors în România din Italia, au afirmat reprezentanții Prefecturii Buzău.

Acea româncă ar fi acuzat stări febrile și speriată, buzoianca, a alertat autorităților.

Între timp, femeia din Buzău a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, secția de boli infecțioase, unde a fost investigată medical.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel