Alertă în Franța! O nouă variantă a coronavirusului a fost identificată într-o școală: „Această întârziere a fost o greșeală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Alertă în Franța după ce o nouă variantă a coronavirusului a fost identificată în Şcoala Mona Ozouf din comuna Bannalec, în departamentul francez Finistere.

Această nouă variantă SARS-CoV-2 este foarte diferită de toate celelalte, iar 18 elevi şi șase adulţi au fost contaminaţi înainte ca răspândirea noii variante a coronavirusului să fie identificată. 

Primele contaminări au avut loc încă de la data de 15 octombrie. Iniţial, au fost închise două dintre cele 12 clase ale şcolii, iar apoi încă cinci.

Autoritățile sanitare au întârziat să identifice această nouă variantă, care este foarte diferită de cea observată anterior. 

„Această întârziere a fost o greșeală”, regretă un influent reprezentant din domeniul sănătății, citat de Le Télégramme.

Dar, conform ARS Bretagne, în acest moment situația ar fi sub control.

 

Macron a anunţat o serie de măsuri pentru a-i determina pe oameni se vaccineze cu booster

 

Numărul programărilor făcute pe platformele de vaccinare anti-COVID-19 din Franţa a crescut spectaculos, după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat o serie de măsuri pentru a-i determina pe rezidenţii vârstnici să se vaccineze cu doze de supra-rapel ("booster"), informează miercuri DPA.

Aproape 150.000 de francezi şi-au făcut programări pentru doza „booster” doar în ziua de marţi pe Doctolib, au anunţat miercuri reprezentanţii acestei populare platforme online franceze.

Începând de la jumătatea lunii decembrie, persoanele de peste 65 de ani din Franţa trebuie să fie vaccinate cu doza „booster” pentru ca paşapoartele lor de vaccinare să rămână valide.

Rezidenţii francezi vor trebui să prezinte acest document, o dovadă a trecerii prin boală sau un test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a putea să meargă la restaurante şi în baruri, să călătorească cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi.

Aceste măsuri se vor aplica în anumite cazuri şi în ceea ce priveşte accesul la locul de muncă.

 

Emmanuel Macron: „Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi”



Din decembrie, francezii de peste 50 de ani vor deveni eligibili pentru vaccinarea cu doza "booster", a adăugat Emmanuel Macron.

Într-o alocuţiune televizată marţi seară, preşedintele francez şi-a îndemnat compatrioţii să meargă să se vaccineze, avertizând totodată că pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat.

Referindu-se la noua creştere a numărului de infectări din Franţa, Emmanuel Macron a făcut următoarea declaraţie: „Programaţi-vă acum. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăiţi normal”.

După ce Franţa a început să administreze doze „booster” la sfârşitul lunii august, aproximativ 3,8 milioane de rezidenţi - din totalul de 7,7 milioane de persoane deocamdată eligibile - au primit deja o astfel de doză suplimentară.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne, a anunţat miercuri că Poliţia va opera verificări stricte pentru a se asigura că noile măsuri vor fi respectate.

Rata de incidenţă la şapte zile din Franţa - numărul infectărilor înregistrate la 100.000 de persoane într-o săptămână - este în prezent de aproape 75.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel