ALERTĂ în Franța: Noua tulpină de COVID, depistată la 10 pacienți din Paris

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Noua variantă a virusului care provoacă boala COVID-19 este prezentă în Paris, a declarat marţi la postul de televiziune France 2 directorul general al sistemului spitalelor din capitala Franţei, Martin Hirsch, relatează Reuters. 

Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a declarat marţi la postul de radio RTL că există aproximativ zece cazuri în Franţa ale noii variante de coronavirus, mai contagioasă, identificată iniţial în Marea Britanie.

Totodată, Veran a declarat la postul de radio RTL că din cauza nivelului ridicat al infecţiilor cu noul coronavirus din Franţa o relaxare a restricţiilor actuale asociate COVID-19 este puţin probabilă.

Ministrul Sănătăţii a precizat de asemenea că Franţa extinde vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pompieri şi lucrători sanitari cu vârste peste 50 de ani.

''Vom amplifica, accelera şi simplifica strategia noastră de vaccinare'', a declarat Veran pentru RTL.

Franţa şi-a accelerat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului medical din spitale după ce guvernul a fost intens criticat pentru lentoarea iniţială a campaniei de vaccinare în una dintre cele mai vaccino-sceptice ţări din lume, notează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel