Alarmă în spital: A fost întreruptă furnizarea energiei electrice în secţia COVID. Ce s-a întâmplat cu bolnavii care aveau nevoie de oxigen

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Premieră în Italia: Un bărbat obţine autorizaţia să se sinucidă asistat. "Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele"
Premieră în Italia: Un bărbat obţine autorizaţia să se sinucidă asistat. "Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele"

Un incident s-a produs joi la Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în secţia pneumoftiziologie COVID-19, unde s-a întrerupt furnizarea energiei electrice.

 

 

Un incident s-a produs în Secţia Pneumoftiziologie COVID de la Spitalul Județean Pitești, unde s-a întrerupt furnizarea de energie electrică. Defecțiunea a fost remediată în câteva minute, însă reprezentanții spitalului au decis instalarea unui generator pentru a reduce riscul unor viitoare probleme asemănătoare. 

„Cadrele medicale au acţionat imediat”, a transmis, joi, Spitalul Judeţean Piteşti, relatează g4media.ro. În plus, potrivit reprezentanților spitalului, pacienţii care aveau nevoie de oxigen au fost conectaţi la tuburile din secţie şi au fost alertate autorităţile. Defecţiunea, care nu a depins de spital, a fost remediată în zece minute, însă a fost instalat un generator pentru a evita alte incidente.

Cadrele medicale au anunțat că în secție erau internați bolnavi conectați la concentratoare de oxigen. Reprezentanții spitalului au solicitat autorităților sprijin de urgență. Cel care a sunat la 112 a fost coordonatorul Secției, doctorul Muntean-Petru Emil. „Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, bolnavii cu necesar mare de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în Secţie”, au precizat reprezentanţii spitalului, mai relatează sursa citată.

 

Problema a fost remediată în 10 minute

 

Reprezentanţii ISU Argeş au ajuns rapid la faţa locului și au decis montarea în curtea spitalului a unui generator, pentru a evita o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

”Precizăm că această avarie a fost una zonală şi nu s-a produs din cauza instalaţiei electrice a SJUP. Menţionăm, de asemenea, că instalaţia electrică a sectiei a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secţie nu a fost afectată de acest incident”, au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Amintim că la începutul lunii octombrie un incendiu puternic a cuprins secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. În spital se aflau în acel moment 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Raed Arafat, șeful DSU a spus că au existat nereguli la instalațiile electrice. El a menționat că instalația de detectare a incendiului nu exista. Incendiul a curprins toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. Dintre aceștia, doar 3 bărbați au reușit să se salveze, iar celelate  șapte persoane au decedat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel