A trecut BA.5 de apogeu? Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a scăzut cu 20% în ultima săptămână, iar numărul de cazuri a scăzut cu 8%

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Nivelurile de cortizol, "hormonul stresului", sunt indicatori cheie pentru a determina dacă o persoană va suferi de Covid pe termen lung
Nivelurile de cortizol, "hormonul stresului", sunt indicatori cheie pentru a determina dacă o persoană va suferi de Covid pe termen lung

A trecut BA.5 de apogeu? Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a scăzut cu 20% în ultima săptămână, ajungând la 426 pe zi, iar numărul de cazuri a scăzut cu 8%, ajungând la 128.000 pe zi, după ce virusul a explodat la începutul lunii iulie. 

Valul de COVID-19 din vara anului BA.5 ar putea fi deja aproape de sfârșit, deoarece atât numărul de cazuri, cât și cel al deceselor încep să se reducă după ce au crescut vertiginos în primele câteva săptămâni din iulie.

America înregistrează în prezent o medie de 426 de decese Covid pe zi, o scădere de 20% în ultima săptămână, care inversează rapid o tendință de la începutul acestei luni, când mortalitatea cauzată de acest virus s-a dublat între 6 și 13 iulie.

Cifrele de cazuri încep și ele să se retragă, scăzând cu opt procente în ultima săptămână, ajungând la 128.785 pe zi. Aceste cifre pot fi subestimări semnificative din cauza prevalenței ridicate a testelor la domiciliu, a cazurilor asimptomatice și ușoare care adesea nu sunt înregistrate în cifrele oficiale.

 

Unii oficiali se pregătesc să readucă măsurile Covid pentru a face față variantei BA.5


Scăderea numărului de cazuri survine în condițiile în care unii oficiali se pregătesc să readucă măsurile Covid pentru a face față variantei BA.5 - Los Angeles urmând să readucă săptămâna viitoare mandatul de utilizare a măștilor în interior, iar școlile din San Diego impunând folosirea măștilor în interior în timpul programelor de vară.

Varianta BA.5 este considerată de către oficialii din domeniul sănătății ca fiind cea mai transmisibilă versiune a virusului care s-a instalat până acum în SUA.

Este, de asemenea, imuno-evaziv și poate ocoli protecțiile pe care o persoană le poate avea în urma unei infecții anterioare cu Covid. Experții cred că o persoană ar putea fi reinfectată cu BA.5 la câteva săptămâni după ce s-a vindecat de o versiune diferită a variantei Omicron.

Aceasta este o perspectivă potențial îngrijorătoare care schimbă modul în care mulți înțeleg pandemia.

 

BA.5 a crescut rapid în ceea ce privește prevalența sa în America și reprezintă acum aproape patru din cinci cazuri în SUA

 

În timp ce aceasta a determinat creșterea numărului de cazuri în ultimele săptămâni, experții nu intră încă în panică și cred că introducerea mai multor vaccinuri Covid ar putea fi ceea ce este necesar pentru a opri răspândirea.

'Vestea bună aici este că instrumentele noastre, vaccinurile noastre, dacă ești la zi, dacă ai fost vaccinat recent... dacă primești tratamente, acestea continuă să funcționeze foarte bine', a declarat duminică, la emisiunea This Week de la ABC, Dr. Ashish Jha, coordonatorul de răspuns COVID-19 de la Casa Albă.

'Este o zonă de îngrijorare, dar știm cum să gestionăm acest lucru', spune conform Daily Mail.

 

Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani ar trebui să primească a patra doză de vaccin

 

El a precizat că persoanele cu vârsta de peste 50 de ani - care suferă cel mai mare risc din cauza virusului - ar trebui să primească a patra doză de vaccin dacă nu au făcut-o deja.

Injecțiile, care reprezintă al doilea rapel după regimul inițial de două doze de vaccinuri Pfizer și Moderna, au fost puse la dispoziție la începutul acestui an, în încercarea de a consolida protecția celor mai vulnerabili la virus.

'Dacă aveți 50 de ani sau mai mult, dacă nu v-ați făcut vaccinul anul acesta în 2022, este absolut esențial să mergeți și să vă faceți unul acum, acesta va oferi un grad ridicat de protecție', a spus Jha.

America nu a introdus și ea un nou vaccin în arsenalul său. Marți, oficialii CDC au semnat autorizația de la Food and Drug Administration (FDA) pentru vaccinul Novavax la toți americanii cu vârsta de 18 ani și peste.

Mult așteptatele injecții sunt primele vaccinuri COVID-19 pe bază de proteine care ajung pe piața din SUA, deși este posibil ca acestea să fie deja depășite.

Aceste injecții au fost formulate pentru a combate tulpina originală Wuhan a virusului care a luat cu asalt lumea la începutul anului 2020.

 

FDA a precizat că dorește ca vaccinurile Covid reformulate, adaptate la noile tulpini, să fie gata din toamnă

 

În timpul scurs de atunci, virusul a suferit mutații pentru a ocoli o mare parte din protecția împotriva infecției oferită de vaccinurile adaptate la acea tulpină.

Deși există speranța că vaccinul Novavax va fi în continuare eficient împotriva noilor tulpini Omicron, FDA a precizat deja că dorește ca vaccinurile Covid reformulate, adaptate la noile tulpini, să fie gata în această toamnă.

De asemenea, unii se îndoiesc că aceste injecții vor fi vreodată necesare. În timp ce tulpinile mai noi ale virusului pot eluda imunitatea împotriva infecției, se crede că persoanele vaccinate au în continuare o protecție puternică împotriva spitalizării grave sau a decesului.

'El a spus că este absolut esențial să vă faceți vaccinul de rapel dacă aveți peste 50 de ani. Dar această protecție suplimentară este o creștere slabă a imunității împotriva tulpinii actuale, deoarece vaccinul de rapel care se administrează este împotriva tulpinii originale Wuhan', a scris doctorul Marty Makary, expert în sănătate publică la Universitatea Johns Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel