7% dintre femei beau alcool zilnic

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit ultimului sondaj realizat de Oficiul Federal de Statistică din Elveția, consumul de alcool rămâne stabil, deși există cifre surprinzătoare, cum ar fi beția o dată pe lună sau consumul zilnic.

Cifrele publicate la începutul sîptîmânii, cu datele din 2017, arată că peste 80% din populație bea alcool, în timp ce procentul de abstinenților a crescut ușor în ultimii 25 de ani. 68% dintre bărbații elvețieni și 49% dintre femeile elvețiene au indicat că beau alcool cel puțin o dată pe săptămână. 

Însă procentul de persoane care consumă alcool în fiecare zi a scăzut de la 20% în 1992 la 11% în 2017. Această cifră arată o diferență de gen: 15% dintre bărbații și 7% dintre femei beau alcool în fiecare zi.

Tipul de alcool consumat se modifică în funcție de vârstă: 40% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani consumă bere în fiecare săptămână și doar 23% dintre ei consumă vin în același ritm.

În Elveția, consumul de bere este permis de la 16 ani, însă nu toate unitățile de vânzare cu amănuntul sunt de acord să vândă acest tip de băuturi celor sub 18 ani, precizează site-ul swissinfo.ch. 

La începutul acestui an, experții în domeniul sănătății au solicitat să se înăsprească restricțiile legale pentru achiziționarea de substanțe dependente, cum ar fi alcoolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel