11 bebeluși de la o Maternitate din Timișoara, confirmați cu coronavirus

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

11 bebeluşi de la maternitatea Odobesc din Timişoara ar fi fost testaţi pozitiv la noul coronavirus. O anchetă epidemiologică este în curs pentru a se stabili cum s-au infectat aceştia, în contextul în care mamele sunt negative. UPDATE: sunt 10 bebeluși, nu 11, așa cum s-a vehiculat anterior. 

UPDATE! Autoritățile confirmă informația

"Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020.

Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor", potrivit unui mesaj transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Știre inițială

Conform primelor informații, cei mai mulți dintre ei sunt la această oră externați, iar mamele lor au fost testate și sunt negative. Asta înseamnă că bebelușii s-au infectat de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă care au fost confirmate deja cu COVID 19, scrie PressAlert.ro.

"Am luat legătura cu domnul profesor Craina, şeful maternităţii Bega, unde vor fi aduşi aceşti copii dacă se dovedesc a fi pozitivi. Aceste probe s-au lucrat la spitalul municipal, nu la Victor Babeş. Ne-am sfătuit cu dl profesor Cercel şi am cerut retestarea acestor copii, pentru a vedea dacă nu cumva probele nu au fost corect recoltate sau poate ţinute impropriu. Din ce ştiu, copiii sunt în stare bună, mămicile sunt negative şi asimptomatice. Vom vedea la retestare, mâine, care va fi rezultatul şi managementul situaţiei", a explicat Voichiţa Lăzureanu, managerul spitalului Victor Babeş din Timişoara, într-o intervenție la Antena 3.

Vă reamintim că până acum au fost confirmate la maternitaea Odobescu 12 cadre medicale, cinci rude ale acestora, printre care și un copil de 8 ani, și 12 mămici. Conform procedurii, bebelușii urmează să ajungă la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara cea care se ocupă de cazurile COVID 19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel