Vot în Diaspora: Românii de peste granițe pot începe să voteze încă de VINERI. DETALII

Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:

De vineri începe procesul de vot în diaspora, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. De acnul acesta, românii din afara granițelor au la dispoziție trei zile pentru a se prezenta la urne. Iată care sunt actele necesare în ziua votării.

Românii din Diaspora au la dispoziție aproape trei zile pentru a-și exercita dreptul de a vota pentru președintele României. Astfel, cei de peste granițe care au rezidență în alte state, au putut să se înscrie în registrul electoral pe website-ul pus la dispoziție de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) pentru a vota la secția de votare, pe listele permanente până pe data de 11 septembrie.

Cei care nu s-au înscris vor putea vota pe liste suplimentare. Dacă v-ați înscris în registrul electoral și ați declarat că vreți să votați într-un anumit oraș, dar din orice motiv nu mai uteți vota acolo, vă puteți prezenta la vot în orice secție pe listele suplimentare. 

Votarea în străinătate se va desfășura pe parcursul a trei zile. Programul este următorul:

  • Vineri între ora 12.00 (ora locală) și 21.00 (ora locală)
  • Sâmbătă între ora 7.00 (ora locală) și 21.00 (ora locală)
  • Duminică între ora 7.00 (ora locală) și 21.00 (ora locală)


În ziua scrutinului românii care votează în Diaspora trebuie să prezinte unul din următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, iar, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării.

Lista celor 835 de secții de votare din străinătate aprobate de AEP în vederea alegerilor prezidențiale din acest an O PUTEȚI CONSULTA AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel