EXCLUSIV  Scutire de la impozitul pe salariu pentru românii din Diaspora care revin în țară. Proiect legislativ în Parlamentul României

Loredana Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Diaspora care revin să muncească în țară ar putea beneficia de scutirea pe impozitul de salariu, iar statul ar urma să plătescă de la buget inclusiv o parte din contribuțiile sociale și de sănătate pentru fiecare. Inițiativa legislativă a fost deja prezentată, iar senatorul Radu Mihail a detaliat proiectul de lege pentru StiriDiaspora.ro. 

(Asculta PODCASTUL aici)

"Din punctul meu de vedere, marea majoritate a celor care trăiesc și muncesc în Occident au acumulat informații, au acumulat experiență, care poate fi foarte utilă pentru România. Atunci statul român trebuie să spună dacă vrea să folosească această experiență acumulată și să dea un mesaj foarte clar oamenilor, că această experiență este apreciată. Cum se poate face asta? Dându-le un ajutor de reimplantare în țară. Noi ne-am gândit să o facem într-un mod care să îngreuneze cât mai puțin bugetul țării, dar care să fie cât de cât semnificativ. Gândiți-vă că dacă cineva lucrează în construcții în Italia și câștigă... nu știu, să zicem 1500 euro pe lună, n-o să vină în România pe un salariu de 500 euro pe lună. E foarte greu, diferența este foarte mare. Discutând cu oamenii, la 700-1000 euro pe lună, oamenii și-ar pune problema altfel. La astfel de salarii, oamenii se gândesc că s-ar putea gospodări mai bine că nu plătesc chirii în țară pentru că au casa lor și alte astfel de categorii de plăți. Atunci am spus: statul poate face un lucru: pe o perioadă fixă, pe jumătate din perioada pe care oamenii au muncit-o afară, statul român să renunțe la impozitul pe venitul din muncă pentru persoana care decide să lucreze în România și poate să contribuie el la o parte din contribuțiile sociale și pe sănătate. Acesta ar fi ca un 'pachet de relocare', care să-l ajute pe românul care decide să se întoarcă de a reduce din diferența de nivel de trai, cel puțin în perioada de acomodare. A fost foarte interesantă dezbaterea după ce am lansat acest proiect," a spus Radu Mihail la StiriDiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel