Ce se întâmplă cu românii întorși din Italia si Franța aflați deja în izolare în țară

Narcis Popa |
Data publicării:

Redacția StiriDiaspora.ro a fost asaltată cu zeci de mesaje din partea unor români reveniți din Italia și Franța aflați deja în izolare în țară, după ce ambele țări au fost trecute pe lista verde, pentru care România nu mai impune restricții. 

Situația stă astfel: românii care au intrat în țară în toată perioada,  până luni, 22 iunie ora 23:59 intră obligatoriu în izolare la domiciliu sau carantină la cerere. Doar cei care au intrat în țară din data de 23 iunie ora 00:00 din țările aflate pe lista verde(în acest caz Italia și Franța) sunt SCUTIȚI de efectuarea izolării, cu condiția ca aceștia să fie asimptomatici. 

Așadar românii care mai aveau de petrecut zile în izolare trebuie neapărat să continue perioada, în caz contrar riscând dosare penale și amenzi. 

Reamintim că încă cinci state - Italia, Finlanda, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană) - au fost adăugate pe lista ţărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/ izolare (zonă verde).

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat luni de premierul Ludovic Orban, a adoptat Hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel