EXCLUSIV  Echipa ŞtiriDiaspora.ro, de vorbă cu cea mai mare comunitate de români din Italia

Andreea Cosma / 16 dec 2019, 18:24 Salveaza PDF Comentarii

Cum păstrează românii de peste hotare legătura cu ţara de baştină şi cum îşi ajută copiii născuţi peste graniţă să înveţe despre România şi tradiţiile acesteia? Echipa ŞtiriDiaspora.ro a stat de vorbă cu una dintre cele mai importante comunităţi de români din Italia, la Asociaţia "Frăţia", din Torino. 

Torino este locul în care un număr important de români şi-au regăsit a doua casă, unde muncesc de ani de zile şi s-au integrat în comunitate, au întemeiat familii şi îşi cresc copiii, care de cele mai multe ori sunt nevoiţi să se împartă între "două lumi".

Aici intervin asociaţiile de români înfiinţate de-a lungul timpului, tocmai cu scopul de a-i sprijini pe cetăţenii din diaspora în diverse probleme ce ţin de drepturile în piaţa muncii, rezidenţă, dar şi cu scopul de a le aduce aminte de casă şi de a-i ajuta pe copiii români născuţi peste graniţă să regăsească legătura cu România.

Vezi şi: VIDEO - Melodie românească, interpretată de copiii românilor din DIASPORA. Cum se menţin datinile româneşti peste hotare

Cum a evoluat comunitatea românilor din Torino, ce s-a schimbat în percepţia generală despre aceştia, cum s-au integrat şi ce îi reuneşte chiar şi după aproape 20 de ani de când au părăsit ţara, ne povesteşte preşedintele Asociaţiei "Frăţia", din Torino, Aurelia Miriţă, profesoara de canto Ina Popov, dar şi cetăţenii români care au acceptat să ne vorbească deschis despre drumul lor departe de casă, împreună cu copiii lor.

Urmăriţi interviul pe pagina noastră de Facebook sau pe Youtube:

[citeste si]

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy