Virusolog din Spania profețește: „Pregătiți-vă pentru 2 ANI de purtat MASCĂ de protecție. Va fi un maraton”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O mare parte din lume va purta probabil măști „de câțiva ani”, avertizează un proeminent virusolog spaniol.  Reputatul medic spune însă că nu trebuie să ne sperie, căci va ajunge o obișnuință.

„Vom trece peste asta peste câțiva ani, dar nu trebuie să ne așteptăm ca aceasta să fie o sută de metri,” a spus dr. Margarita del Val, șeful Consiliului Național de Cercetare Spaniol (CSIC) - Salud Global / Global Health a declarat pentru MarketWatch, citează Daily Mail. „Va fi un maraton”, a adăugat ea. 

Spania este acum cea mai afectată țară din Europa și a adoptat vineri mai multe restricții în speranța de a încetini răspândirea din ce în ce mai accelerată a coronavirusului. Sunt necesare măști în afara casei, iar adunările sunt limitate la șase persoane, inclusiv grupuri de ședere la baruri și restaurante, unde ocuparea este limitată.

Citește și: Madridul a intrat în STARE DE ALERTĂ. Se revine la RESTRICȚII. Sanchez: „Trebuie să protejăm sănătatea publică ACUM”

„Aș putea chiar să spun că această mască de față este mai garantată pentru a mă proteja împotriva COVID decât atunci când iau un vaccin COVID. Și dacă nu primesc un răspuns imun, vaccinul nu mă va proteja. Această mască de față o va face“, a adăugat ea. 

Și având în vedere numeroasele hibe în acoperirea potențială oferită de un vaccin, aceste măști pot rămâne un instrument mai bun pentru ceva timp, a spus dr. 

„Trebuie să ne obișnuim să purtăm o mască și să luăm câteva măsuri timp de câțiva ani și să le integrăm în viața noastră de zi cu zi, să uităm de ele, se vor transforma în ceva care vă este util”, a spus și directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), dr. Robert Redfield.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel