Virgil Musta: „Acum putem considera că orice cunoscut sau prieten cu care ne întâlnim este infectat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Virgil Musta
Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a avertizează că am ajuns într-un punct al pandemiei în care orice persoană cu care ne întâlnim ar putea fi infectată cu coronavirus.

„Asistăm la drame în familie, unde nu mai avem unde interna cazuri grave. Aparținătorii insistă foarte mult ca pacienții să fie internați, dar noi nu mai avem locuri. Această presiune face ca și medicii să fie foarte obosiți, tracasați, să aibă probleme în a-și desfășura în mod eficient actul medical.

Dacă acum trei luni riscul de a te întâlni cu o persoană bolnavă nu era foarte mare, acum putem considera ca orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi. Trebuie să purtăm masca permanent, când ne întâlnim cu cineva”, a spus medicul Virgil Musta la Digi24.

 

Autoritățile au raportat vineri 3.186 de cazuri noi de coronavirus

 

Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a făcut această afirmație în contextul în care România a înregistrat vineri un nou record de infectări cu coronavirus, pentru a treia zi la rând. Autoritățile au raportat vineri 3.186 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore.

De asemenea, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, depășește pragul de 1,5 în mai multe zone:

* Bucureşti - 2,28
* Alba - 1,98
* Vâlcea - 1,98
* Iaşi - 1,80
* Bacău - 1,72
* Teleorman - 1,62
* Neamţ - 1,62
* Vaslui - 1,59

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel