Valeriu Gheorghiță anunță că în ianuarie ar putea începe vaccinarea persoanelor vulnerabile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
valeriu_gheorghita_medic
valeriu_gheorghita_medic

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că etapa a doua a vaccinării ar putea începe după 15 ianuarie. El a mai spus că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinarea anti-Covid.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat la Digi24 că vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie.

„Intenționez ca după jumătatea lunii ianuare să începem vaccinarea pentru persoanele vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la postul de televiziune Digi 24.

 

Valeriu Gheorghiţă: Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare

 

Gheorghiță a mai spus că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare. De asemenea, el a dezvăluit faptul că se va vaccina marți la Spitalul Militar Central.

„Mă voi vaccina marți. M-am programat în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central, acolo unde eu lucrez. Cred că s-a mai spus și cu alte ocazii, demnitarii se vor vaccina la momentul stabilit, iar faptul de a face public aparține dumnealor. Fiecare țară are o strategie de vaccinare, acest lucru ar trebui respectat”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

La nivel național sunt peste 900 de centre de vaccinare, care ar putea vaccina zilnic cel puțin 150 de persoane, fiecare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel