Un singur epidemiolog la Institutul "Marius Nasta". Cazurile de COVID s-au triplat

Liviu Ludovic |
Data publicării:
spital_marius_nasta
spital_marius_nasta

Institutul „Marius Nasta” din Capitală are un singur medic epidemiolog, iar numărul cazurilor în Terapie Intensivă şi de pacienţi infectaţi cu Sars-CoV-2 s-a triplat față de săptămâna trecută.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, susține că presiunea pe compartimentul COVID este destul de mare.

"Este un deficit de personal dacă vorbim de secţia ATI. În Institut avem un singur epidemiolog, ar fi foarte bine să fie mai mulţi, e nevoie tot mai multă de prezenţa acestor specialişti care pot să ordoneze şi să ajute întregul circuit al pacientului”, a spus Mahler, potrivit Mediafax.

La rândul său, preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a declarat că la ATI nu există niciun caz programat, toate sunt mari urgenţe, pacienţi în suferinţă majoră, aflaţi în pericol de moarte şi care trebuie internaţi „atunci când necazul vine”.

În Capitală sunt, în total, 45 de unităţi sanitare, iar în multe dintre ele există capacitate ATI, cu ajutorul căreia s-ar putea degreva măcar o parte din activitatea intensă din cele şase spitale din linia 1, 2 şi suport Covid din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel