Un român a primit 150.000 de euro daune morale de la un spital, după s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în spital

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, fost pacient al spitalului județean din Neamț, va primi despăgubiri de 150.000 de euro de la instituția medicală.  Bărbatul a câștigat în instanță daune morale pentru că s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în perioada în care a fost internat.

Românul a câștigat despăgubiri de 150.000 euro, după ce a demonstrat că s-a suprainfectat în spital cu stafilococ auriu. EBărbatul din Neamț a deschis proces în anul 2019 și a arătat că în perioada cât a fost internat în secția Ortopedie, în toamna anului 2015, s-a infectat cu stafilococul auriu MRSA, fiind nevoit să se trateze la Târgu Mureș.

Un român a primit 150.000 daune morale de la un spital, după s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în spital

 

Tribunalul i-a dat câștig de cauză fostului pacient și a stabilit daune morale de 200.000 euro pe care SJU Piatra-Neamț urma să i le achite. Atât fostul pacient, cât și spitalul județean au atacat sentința și Curtea de Apel Bacău a decis reducerea despăgubirilor la 150.000 euro.

La executarea silită, singura dispensă obținută de spitalul județean în negocierile cu casa de avocatură care l-a reprezentat pe pacientul revoltat a fost plata în rate a daunelor. Ultima rată a fost achitată în luna martie 2023, după cum explică managerul spitalului, Alexandru Filimon, citat de Mesagerul Neamț.

"Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului", a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru sursa citată.

Vezi mai departe

Român, despăgubit cu zeci de mii de euro de Poliția din Amsterdam: „Compensații pentru durerea și umilința îndurată”

 

Un român, în vârstă de 30 de ani, a primit 35.000 de euro daune și despăgubiri de la poliția din Amsterdam pentru că a fost rănit în timpul arestării sale în august 2020.

Tânărul român a fost rugat în data de 14 august 2020 să „iasă cu bicicleta din pasajul unei stații”, din Amsterdam, Olanda, scrie o agenție olandeză care ajută oamenii ce suferă vătămări corporale, într-un comunicat de presă transmis astăzi.

Potrivit ofițerilor, „românul nu mergea suficient de repede”. Astfel, tânărul a fost „împins de umăr și lovit cu pumnul în față”.

Ofițerul „l-a prins apoi și l-a aruncat la pământ”. Drept urmare, „românul și-a rupt șoldul. Bărbatul a strigat apoi de durere, dar polițiștii au refuzat să cheme o ambulanță”. Un martor care a asistat la întreaga scenă a chemat echipa de medici de urgență.

Olanda înăsprește legea privind exploatarea muncitorilor străini: Angajatorii, pedepsiți dacă plătesc prost sau le rețin actele lucrătorilor

După incident, poliția a negat orice răspundere, spune agenția de vătămare corporală. Dar, după „o anchetă internă a poliției, cu analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere disponibile”, potrivit agenției de vătămare corporală, ar părea „clar” că ofițerii ar fi putut rezolva problema altfel.

Poliția din Amsterdam confirmă că a plătit 35.000 de euro daune și despăgubiri. Întrebat despre alte măsuri, purtătorul de cuvânt al Poliției spune că „au fost luate măsuri corespunzătoare pe plan intern în urma acestui caz”.

Citește continurea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel