Român, despăgubit cu zeci de mii de euro de Poliția din Amsterdam: „Compensații pentru durerea și umilința îndurată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Compensații pentru durerea și umilința îndurată”. Român, despăgubit cu zeci de mii de euro de Poliția din Amsterdam: „Nu mergea suficient de repede”
„Compensații pentru durerea și umilința îndurată”. Român, despăgubit cu zeci de mii de euro de Poliția din Amsterdam: „Nu mergea suficient de repede”

Un român, în vârstă de 30 de ani, a primit 35.000 de euro daune și despăgubiri de la poliția din Amsterdam pentru că a fost rănit în timpul arestării sale în august 2020.

Tânărul român a fost rugat în data de 14 august 2020 să „iasă cu bicicleta din pasajul unei stații”, din Amsterdam, Olanda, scrie o agenție olandeză care ajută oamenii ce suferă vătămări corporale, într-un comunicat de presă transmis astăzi.

2. -imagine fara descriere- (compensatii-pentru-durerea-si-umilinta-indurata--roman--despagubit-cu-zeci-de-mii-de-euro-de-politia-din-amsterdam-nu-mergea-suficient-de-repede-2.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com 

Potrivit ofițerilor, „românul nu mergea suficient de repede”. Astfel, tânărul a fost „împins de umăr și lovit cu pumnul în față”.

Ofițerul „l-a prins apoi și l-a aruncat la pământ”. Drept urmare, „românul și-a rupt șoldul. Bărbatul a strigat apoi de durere, dar polițiștii au refuzat să cheme o ambulanță”. Un martor care a asistat la întreaga scenă a chemat echipa de medici de urgență.

Olanda înăsprește legea privind exploatarea muncitorilor străini: Angajatorii, pedepsiți dacă plătesc prost sau le rețin actele lucrătorilor

 

„Compensații pentru spaima, durerea și umilința îndurată”

 

După incident, poliția a negat orice răspundere, spune agenția de vătămare corporală. Dar, după „o anchetă internă a poliției, cu analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere disponibile”, potrivit agenției de vătămare corporală, ar părea „clar” că ofițerii ar fi putut rezolva problema altfel.

Poliția din Amsterdam confirmă că a plătit 35.000 de euro daune și despăgubiri. Întrebat despre alte măsuri, purtătorul de cuvânt al Poliției spune că „au fost luate măsuri corespunzătoare pe plan intern în urma acestui caz”.

3. -imagine fara descriere- (compensatii-pentru-durerea-si-umilinta-indurata--roman--despagubit-cu-zeci-de-mii-de-euro-de-politia-din-amsterdam-nu-mergea-suficient-de-repede-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video YouTube @FRANCE 24 

Avocatul Wieteke Drummen, care a reprezentat și victima, a desfășurat și o procedură împotriva Poliției, „pentru că Parchetul a refuzat să-l judece pe ofițer”, în timp ce „acesta l-a agresat pe client”. Potrivit avocatului, agentul încă lucrează pentru poliția din Amsterdam.

Românul a trebuit să fie operat după fractura de șold și încă mai avea probleme un an mai târziu, potrivit JBL&G. Cei 35.000 de euro „sunt atât compensații materiale pentru cheltuielile suplimentare medicale efectuate, cât și compensații pentru spaima, durerea și umilința îndurată”.

„Viața lor era în pericol”. Zeci de muncitori români, exploatați și găzduiți în spații de cazare inumane, în Olanda: 90 euro/săptămână pentru un pat

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel