Olanda înăsprește legea privind exploatarea muncitorilor străini: Angajatorii, pedepsiți dacă plătesc prost sau le rețin actele lucrătorilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Guvernul din Țările de Jos dorește să faciliteze urmărirea penală a persoanelor vinovate de trafic de persoane și de exploatarea lucrătorilor migranți. Proiectul de lege care reglementează acest lucru a intrat în consultare. Aceasta înseamnă că părțile interesate vor avea ocazia să răspundă la el înainte de a fi depus.

Muncitorii străini se regăsesc adesea în situații vulnerabile în Țările de Jos. Dar cei care îi abuzează, de exemplu, plătindu-i puțin sau cazându-i prost, sunt în prezent greu de urmărit penal. Acest lucru este un ghimpe în coasta guvernului, motiv pentru care acesta introduce un proiect de lege pentru a incrimina exploatarea.

O parte a proiectului de lege constă în faptul că abuzurile grave la locul de muncă pot fi tratate mai bine. În acest scop, noua infracțiune de "prejudicii grave" va fi inclusă în lege.

Olanda înăsprește legea privind exploatarea muncitorilor străini

 

Aceasta face ca angajatorii să poată fi pedepsiți dacă abuzează de o situație vulnerabilă la locul de muncă. Aceasta ar putea fi definite prin plata unui salariu mult prea mic, printr-un orar de muncă prea lung, prin condiții de cazare necorespunzătoare sau prin limitarea libertății acestora, cum ar fi, de exemplu, reținerea pașapoartelor.

VEZI ȘI: „Viața lor era în pericol”. Zeci de muncitori români, exploatați și găzduiți în spații de cazare inumane, în Olanda: 90 euro/săptămână pentru un pat

"Despre ce este vorba, de exemplu, dacă aduci lucrători migranți în Olanda ca agenție de muncă temporară și îi faci să doarmă pe paturi suprapuse din lemn, fără duș. Acesta este un dezavantaj grav", a declarat Karien van Gennip, ministrul afacerilor sociale și al ocupării forței de muncă.

"Traficul de persoane duce la tragedii personale și dăunează societății în ansamblu", a declarat secretarul de stat Eric van der Burg (Azil și Migrație). "Depinde de noi să protejăm victimele".

Angajatorii din Olanda, pedepsiți dacă plătesc prost sau le rețin actele lucrătorilor

 

Ministrul Karien van Gennip (Afaceri Sociale) consideră că lucrătorii migranți se confruntă încă prea des cu abuzuri. "Numai că pragul pentru a urmări penal autorii este prea ridicat". Ea a calificat proiectul de lege drept "un nou pas pentru a îmbunătăți poziția migranților de muncă în Olanda".

În plus, proiectul de lege facilitează abordarea persoanelor care profită financiar de pe urma traficului de persoane. De asemenea, legea definește mai clar care sunt comportamentele care pot fi pedepsite, astfel încât, de exemplu, poliția, Inspecția Muncii, Parchetul și judecătorii să o poată utiliza mai bine.

 

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel