Un nou caz de medic fals în România. Un programator IT consulta pacienți și prescria medicamente

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Povestea Alexandrei, eroina care a lăsat farmacia pentru a ajuta omenirea afectată de război, în misiunile MSF
Povestea Alexandrei, eroina care a lăsat farmacia pentru a ajuta omenirea afectată de război, în misiunile MSF

Sistemul medical oferă un nou caz halucinant în care persoane fără nicio pregătire de specialitate se comportă de parcă ar fi medici.

În Predeal, un programator IT consultă pacienți, le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină. Mai exact, acesta profită că soția sa este medic de familie și, atunci când aceasta nu este prezentă, preia el sarcina și se ocupă de pacienți.

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația", spune bărbatul când era filmat cu camera ascunsă de Digi 24.

 

Polițiștii au deschis un dosar penal

 

Polițiștii au descoperit că bărbatul a dat, in ultimele nouă zile, peste 200 de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată. Direcția de Sănătate Publică a fost, de asemenea, alertată de acest caz de impostură.

România a mai trecut, anul trecut, prin scandalului falsului medic estetician Matteo Politi care activa la mai multe spitale private sau al femeie angajată la Spitalul Ilfov pe post de medic ginecolog pe baza unei diplome false.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel