Tumoră ovariană de 70 de kg, care cântarea mai mult decât pacienta, operată de medicii unui spital din Torino

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Intervenţie record la Spitalul Molinette din oraşul Torino, unde o tânără a fost operată pentru îndepărtarea de pe ovare a unei mase tumorale benigne, care cântărea peste 70 de kilograme, mai mult decât greutatea actulă a pacientei. 

''În literatura de specialitate nu există niciun precedent privind îndepăratea unei mase tumorale de o greutate similară. Tumoarea umplea toată burta pacientului ajungând până la plămâni, provocându-i grave probleme de respiraţie'', afirmă specialiaştii din Città della Salute.

Tumoră ovariană de 70 de kg, care cântarea mai mult decât pacienta, rezecată de medicii unui spital din Torino

 

Pacienta a fost salvată datorită unei duble intervenţii chirurgicale, care a eliberat-o de formaţiunea abdominală benignă atat de voluminoasă. Săptămânile trecute, tânăra a ajuns la urgenţă cu insuficienţă respiratorie. Situaţia era foarte gravă şi risca să moară, din cauza compresiei pe care abdomenul o producea asupra plămânilor.

Pacienta a fost intubată şi ventilată mecanic în Camera de urgenţă de resuscitare. Prima intervenţie urgentă - efectuată de Ezio Falletto de la Universitatea de Chirurgie de Urgenţă 1, condusă de Mario Morino - a făcut posibilă îndepărtarea a 52 de litri de material lichid. Acest drenaj al chisturilor a permis extubarea pacientei care a trecut astfel de prima fază critică.

În zilele următoare a fost efectuată o intervenţie chirurgicală delicată pentru îndepărtarea chistadenomului ovarului cu o greutate de aproximativ 25 de kilograme, operaţie efectuată de Francesco Moro de la Universitatea Chirurgie 2 (condusă de Renato Romagnoli). Operaţia a avut succes şi după patru zile, tânăra a fost transferată la secţia de Dietetică şi Nutriţie Clinică, iar apoi a fost externată.

 

Citește și

Un român a distrus sălile de operație ale unui spital din Italia și a fugit. Polițiștii l-au găsit ascuns printre câteva mașini parcate

 

Un român, în vârstă de 50 de ani, pacient al Spitalului San Bartolomeo din Sarzana, provincia La Spezia, regiunea Liguria, Italia, a vandalizat patru săli de operaţie, în care a intrat, pe timp de noapte, şi a descărcat unele dintre extinctoarele care se aflau în unitatea sanitară.

Deocamdată, motivele gestului său care l-a costat o plângere pentru avarie și întrerupere a serviciului public sunt inexplicabile în condițiile în care, pe lângă prejudiciul produs, a împiedicat și efectuarea unei serii de intervenții chirurgicale programate vineri. Bărbatul a fugit după ce a vandalizat spitalul și a fost urmărit de agenții echipajului secției de poliție Sarzana din via Aldo Moro. Era ascuns printre mașinile parcate încă cu unul dintre stingătoarele folosite pentru a murdări cele patru săli de operație ale orașului. spital. Era în evidentă confuzie și a continuat să rostească propoziții disjunse, pretinzând că este urmărit de patru persoane.

Românul a fugit din spital

 

Bărbatul, G.D., un român care nu locuiește în provincie, s-a prezentat joi seară la urgențe din San Bartolomeo plângându-se de probleme cardiace. După ce l-au examinat, cadrele medicale au dispus internarea lui pentru a continua cercetările. Dar ceva i  s-a declanșat în minte în timpul nopții. După ce a scăpat pe la fereastra unei băi, s-a trezit pe podeaua sălilor de operație și și-a pus în aplicare planul, descarcând conținutul stingătoarelor furnizate structurii și plasate în coridoare. Praful de stingere a incendiilor s-a răspândit pe utilaje și echipamente sanitare făcându-le inutilizabile până după o curățare temeinică.

După nebunie, în ciuda alarmelor interne declanșate, a reușit să evadeze. Agenții i-au dat de urmă și, în urma investigațiilor, l-au dus la spitalul din La Spezia pentru internare. 

Au fost amânate pentru perioada de până la 29 octombrie, 12 operaţii oftalmologice. De asemenea, au fost întârziate patru operaţii de urologie şi tot patru intervenţii de chirurgie plastică.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel