Testare în masă pentru coronavirus în București. Anunț OFICIAL: "Cartier cu cartier!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Testare coronavirus București. Autoritățile intenționează să testeze pentru coronavirus toată populația Bucureștiului. Este vorba de un proiect-pilot care va demara zilele următoare. Mai întâi vor fi testați cei peste 65 de ani cu probleme de sănătate. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care ar urma să fie extins și în alte mari orașe ale țării.

Ministerul Sănătății intenționează să testeze toată populația Bucureștiului pentru coronavirus.

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte", a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Acesta a precizat că planul este ca toate aglomerările urbane să fie testate, iar Bucureștiul reprezintă cea mai mare astfel de aglomerare.

La capacitatea de testare de acum, când România poate efectua peste 1.000 teste pe zi, autorităţile ar avea nevoie de circa 2.600 zile pentru a-i testa pe bucureşteni.

"Vom testa pe categorii şi în funcţie de contact. De asemenea, vom mări capacitatea de testare", a mai spus Nelu Tătaru.

Testare coronavirus București - informație confirmată de ministrul Sănătății și de Gabriela Firea 

 

Informația a fost confirmată la RTV și de Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, dar și de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3. 

"Am discutat cu profesorul Streinu Cercel, vrem să implementăm un program de testare în masă, pe modelul altor ţări, al cetăţenilor din Bucureşti. Se va face prin echipe mobile de testare door to door, din uşă în uşă. Necesarul este de minim 2 milioane, maxim 5 milioane de teste", a explicat Victor Costache la România TV.

Domnul profesor Streinu Cercel a pregătit o strategie pe care să o aplicăm, în câteva zile, la nivelul Municipiului Bucureşti. Primăria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului București, a adus, astăzi, cu titlu gratuit, la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş, 12 maşini ecologice. Va fi prima flotă folosită astfel încât medici epidemiologi, virusologi, de boli contagioase, infecţionişti, sub îndrumarea profesorului Streinu - Cercel, să meargă la bucureşteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel