Tătaru: „Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri, fiindcă au fost puține testări”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, luni, că numărul de cazuri noi de depistare pozitivă a persoanelor infectate cu Covid-19 va fi mai mic, dar că acest lucru nu înseamnă, automat, o veste bună.

Tătaru a precizat că numărul va fi mai mic, luni, 13 iulie, deoarece în weekend au fost făcute mai puține ”recoltări și testări”.

„Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri, fiindcă au fost puține recoltări și testări. Mâine fiind marți vom avea recoltările și testările de astăzi, și vom avea un rezultat mai real.” - a declarat ministrul, aflat în vizită la spitalul județean Galați, unde 78 de cadre medicale au fost depistate cu Covid-19.

 

„Nu suntem într-un colaps medical”

 

De asemenea, Tătaru, a afirmat că România nu se află în colaps medical, întrucât există suficiente locuri în spitale, chiar şi în secţiile de terapie intensivă, unde sunt în prezent internaţi 243 de pacienţi.

Acesta afirmă, însă, că trebuie gestionat numărul de cazuri, în special al pacienţilor în stare gravă, care vor ajunge să aglomereze paturile de terapie intensivă care sunt limitate.

„Nu suntem într-un colaps medical. Avem 243 de persoane în terapie intensivă. Adresabilitatea la unitățile de primire urgențe este încă acceptabilă. Cei care sunt asimptomatici sau simptome ușoare au solicitat, mulți dintre ei, externarea. Sunt locuri în spital”,  a declarat ministrul Sănătății, potrivit Știrile PRO TV.

 

Galaţi: 78 de cadre medicale din 11 secţii ale Spitalului Judeţean, diagnosticate cu COVID-19

 

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Galaţi care sunt infectate cu coronavirus a ajuns la 78, cea mai afectată fiind secţia Medicină Internă II cu 28 de cazuri şi Cardiologie cu 24 de cazuri de Covid-19.

Conform unei informări a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, citată de News.ro, 11 secţii ale unităţii medicale sunt afectate, având personal infectat cu coronavirus.

De asemenea, o liftieră a spitalului este infectată.

Chiar dacă numărul cadrelor medicale infectate este foarte mare, spitalul continuă să-şi desfăşoare activitatea, însă în unele secţii lucrurile decurg anevoios. Aproximativ 90 la sută dintre angajaţii celui mai mare spital din Galaţi care au COVID 19 sunt asimptomatici.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel