Sute de români confirmaţi pozitiv cu COVD-19 REFUZĂ internarea. Medic: "E o boală imprevizibilă. Te poţi trezi direct la ATI"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un număr de 205 persoane din judeţul Olt, confirmate cu noul COVID-19, nu au ajuns nici măcar până la uşa instituţiilor medicale. Pacienţii se consideră asimptomatici, aşa că refuză internarea. Cei care respectă legea sunt doar cei care au nevoie de concediu medical.

Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, spune că aceşti pacienţi se consideră asimptomatici, aşa că refuză internarea. Cei care respectă legea sunt doar cei care au nevoie de concediu medical.

„Conform actului legislativ, fiecare caz confirmat ar trebui să fie internat cele 48 de ore pentru o evaluare de către medicul infecţionist.(...) Până în prezent, au refuzat 205 persoane. Au refuzat internarea”, a spus Gabriela Gogiu, citată de Mediafax.

Lucian Purcaru, un IT-ist din Craiova, este revoltat atât pe bolnavii care nu stau să fie consultaţi de medic, cât şi pe autorităţile care nu iau măsuri. Iar avocatul Ciprian Mitoşeriu îi dă dreptate. Este un caz penal, spune acesta.

„De unde ştiu eu că un coleg nu are Covid? A refuzat internarea în spital. Vine la serviciu şi ne îmbolnăveşte pe toţi. DSP-ul îi spune că stă în izolare, dar de unde ştiu eu că el nu iese din casă?”, declară Lucian Purcaru.

Potrivit avocatului Ciprian Mitoşeriu, DSP-urile şi cadrele medicale au posibilitatea de a lua la cunoştinţă când sunt încălcate normele legale: „În cazul de faţă am vorbit mai mult de Legea 136, dar sunt şi alte acte normative emise anul acesta şi care au acelaşi scop, context în care datoria lor ar fi să sesizeze organele de cercetare penală”.

„Dacă refuzi să mergi la spital pentru că tu crezi că eşti asimptomatic, ai grijă! COVID-19 este o boală imprevizilă”, spune medicul infecţionist Adrian Marinescu: „În câteva ore te-ai putea trezi că ajungi direct în ATI".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel