Studiu: Oamenii au șanse mai mari să se infecteze cu coronavirus acasă decât în afara locuinței

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Epidemiologii sud-coreeni au descoperit că oamenii au șanse mai mari să se infecteze cu coronavirus acasă, de la membri familiei, decât de la persoanele cu care intră în contact în afara locuinței, arată un studiu citat de Reuters.

Un studiu publicat în Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe 16 iulie a analizat în detaliu 5.706 de „pacienți index” care au fost testați pozitiv pentru coronavirus și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Rezultatele au arătat că mai puțin de 2% din persoanele cu care pacienții au intrat în contact în afara locuinței contactele au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienților s-au îmbolnăvit de Covid-19.

Pe grupe de vârstă, rata infecției în gospodărie a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane în vârstă de 60-70 de ani.

„Acest lucru se datorează probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece grupul are mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, a spus Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) și unul dintre autorii studiului. Este mai puțin probabil ca un copil cu vârsta de până la nouă ani să fie „pacient indice”, a explicat Dr. Choe Young-june, profesor asistent Universitatea de Medicină din Hallym, care a condus studiul, menționând că eșantionul de 29 de copii de până în 9 ani a fost mult mai mic în comparație cu cel al tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, de aproape 1.700 de persoane.

 

Copiii cu COVID-19 au fost mai susceptibili de a fi asimptomatici decât adulții

 

Copiii cu COVID-19 au fost, de asemenea, mai susceptibili de a fi asimptomatici decât adulții, ceea ce a făcut mai dificilă identificarea cazurilor de pacienți index în cadrul acelui grup.

„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba de infectarea cu coronavirus. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, a spus Choe.

Datele pentru studiu au fost colectate între 20 ianuarie și 27 martie, când noul coronavirus s-a răspândit exponențial și pe măsură ce infecțiile zilnice din Coreea de Sud au atins apogeul.

KCDC a raportat luni 45 de noi infecții, aducând numărul total de cazuri din Coreea de Sud la 13.816, cu 296 de decese.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel