Studiu: 3,1 milioane de europeni ar fi putut muri dacă nu erau impuse măsurile de izolare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Restricţiile instituite la scară largă din cauza pandemiei de COVID-19 au dus la evitarea a peste trei milioane de decese doar la nivelul Europei, potrivit unui studiu publicat în revista Nature.

În cadrul unui studiu realizat în 11 state, o echipă de cercetători de la Imperial College London au prezentat faptul că restricţiile impuse, mare parte, în luna martie, au avut un ″efect substanţial″⁣ şi au contribuit senificativ la scăderea ratei de infectare cu noul coronavirus.

 

3,1 milioane de decese prevenite în Europa

 

Echipa de cercetători a estimat că până la începutul lui mai, un număr cuprins între 12 şi 15 milioane de persoane din 11 ţări - Austria, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia şi Elveţia - au fost infectate cu COVID-19.

Comparând numărul deceselor înregistrate cu cel al deceselor prognozate prin metoda folosită în cadrul studiului în lipsa introducerii măsurilor de izolare, cercetătorii au ajuns la concluzia că au fost prevenite aproximativ 3,1 milioane de decese.

„Măsurarea eficacităţii acestor intervenţii este importantă, având în vedere impactul lor economic şi social şi ar putea indica o cale de urmat de care este nevoie pentru a menţine controlul”, au precizat cercetătorii într-un rezumat al descoperirilor, potrivit Știrile PRO TV.

 

Peste 60 de milioane de infectări, evitate doar în SUA

 

Un al doilea studiu realizat de cercetători din Statele Unite, publicat alături de cel al Imperial College London în revista Nature, a estimat că strategiile împotriva transmiterii noului coronavirus implementate în China, Coreea de Sud, Italia, Iran, Franţa şi Statele Unite au prevenit sau au întârziat apariţia a circa 530 de milioane de cazuri de COVID-19.

Numai la nivelul Statelor Unite, impunerea restricțiilor a însemnat evitarea a 60 de milioane de infectări.

Concentrând analiza pe aceste şase state, echipa de cercetători din Satele Unite a comparat nivelurile de creştere a infecţiei înainte şi după implementarea a peste 1.700 de strategii locale, regionale şi naţionale care aveau drept scop încetinirea sau oprirea transmiterii COVID-19, afecţiunea provocată de SARS-CoV-2.

Cercetătorii au descoperit că în lipsa instituirii unor politicilor împotriva COVID-19, ratele iniţiale de transmitere ale SARS-CoV-2 au înregistrat o creştere zilnică de 68% în Iran şi o creştere medie de 38% în celelalte cinci ţări.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel