Ştirile nopții - Selectia celor mai importante și interesante ştiri din 24 iulie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rezumatul celor mai importante știri apărute în cea de-a doua parte a zilei de 24 iulie.

- Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat vineri, 24 iulie, că a semnat o nouă ordonanță care adaugă România și Bulgaria pe lista țărilor considerate cu risc epidemiologic, ordin care prevede carantină cetățenilor care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile. Detalii AICI.

- Ministrul afacerilor externe  Bogdan Aurescu a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu omologul său spaniol, Arancha Gonzalez Laya. Șeful diplomației române a pledat pentru identificarea unei soluții juridice pentru ca românii din Spania care își doresc acest lucru să poată deține dubla cetățenie română și spaniolă, acesta fiind un deziderat constant al membrilor comunității române din această țară.

- Procurorii DIICOT fac o comparație „plastică” în ordonanța de clasare a dosarului 10 august, vorbind despre protestatarii din Piața Victoriei ca despre o „cultură iremediabil compromisă”, care trebuie „întoarsă la stadiul de brazdă”.

- Mai mulți muncitori români din Berlin testați pozitiv cu noul coronavirus au fugit din carantină, iar autoritățile germane îi caută. MAE atenționează că aceștia ar putea face închisoare pentru gestul lor. 

- O fetiță de la o creșă și o educatoare au fost depistate pozitiv cu noul COVID-19. Pentru că fiul educatoarei merge la o altă creșă, ambele se închid.

- Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, a comparat situația din România cu cea din Italia și spune că i-am depășit de zece ori la numărul de cazuri raportat la populație în doar două luni.

Știrile serii din DIASPORA

 

- Andrei Popa, un român în vârstă de 33 de ani, este căutat de mai bine de două zile de autoritățile din Cipru. Oamenii legii solicită celor care pot oferi informații despre caz să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

- Poliția din Belgia atenționează populația cu privire la o nouă escrocherie, înlesnită în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.Indivizi, pretinzând că sunt cadre medicale, merg ușă în ușă oferindu-se să efectueze teste de screening Covid-19.

- Ionică D, un român stabilit în Anglia, alături de soție și fiul lor de 17 ani, și-a împărtășit povestea cumplită prin care a trecut, atât când a fost el bolnav de Covid, cât mai ales cît de grea a fost lupta cu el, după ce soția sa a fost infectată, la un pas de moarte.  

- Doua badante românce, în vârstă de 42, respectiv 31 de ani, sunt fericitele moștenitoare ale unui italian în vârstă de 66 de ani, pe care l-au îngrijit până la moartea acestuia din luna martie. Un italian le-a lăsat moștenire unor îngrijitoare românce toată averea lui, însă rudele au blocat în instanță testamentul bătrânului și spun că acesta nu era în toate mințile când l-a semnat.

- Un român de 33 de ani a fost prins în flagrant de către pensionarul care locuia în casa pe care tocmai intrase să o jefuiască. Întâmplarea s-a terminat prost...pentru tânărul român.

- Un bărbat a fost internat în secţie de boli infecţioase a spitalului Maria Paterno Arezzo din Ragusa. Pacientul ar fi un marinar român, care are simptome de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel