Protestatarii din 10 august, comparați de procurori cu „o cultură iremediabil compromisă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorii DIICOT fac o comparație „plastică” în ordonanța de clasare a dosarului 10 august, vorbind despre protestatarii din Piața Victoriei ca despre o „cultură iremediabil compromisă”, care trebuie „întoarsă la stadiul de brazdă”.

„Într-un mod plastic, dar sugestiv exprimat pentru înțelegerea semnificației asociate conceptului, reținem că acțiunea de intervenție în forță executată în vederea restabilirii ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice care și-a pierdut caracterul pașnic nu are și nu poate avea semnificația unei activități de plivit buruieni într-un răsad de panseluțe, ci mai degrabă pe aceea de întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă", se arată în ordonanță de clasare a dosarului "10 august", susțin procurorii DIICOT în ordonanța de clasare a dosarului 10 august, potrivit HotNews.ro.

 

Reprezentanții a 21 de organizații civice, întâlnire cu Scutea, căreia i-au cerut redeschiderea dosarului

 

Acest „mod plastic” din ordonanța de clasare a DIICOT a fost semnalat și de către reprezentanții asociațiilor civice care vineri s-au întâlnit cu procurorul general Gabriela Scutea, căreia i-au cerut redeschiderea dosarului 10 august, clasat parțial de DIICOT.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Geeks For Democracy, principala solicitare a reprezentanților grupurilor civice a fost cea de redeschidere a acestui dosar prin preluarea sa de către Parchetul General. Solicitarea este susținută de reprezentanții a peste 25 de grupuri civice și de o petiție semnată de peste 40.000 de membri ai Comunității Declic, înaintată vineri procurorului general.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel