Discuţii la nivel înalt. Românii din Spania ar putea primi dublă cetățenie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
romani_spania1
romani_spania1

Ministrul afacerilor externe  Bogdan Aurescu a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu omologul său spaniol, Arancha Gonzalez Laya, transmite MAE.

Bogdan Aurescu şi Arancha Gonzalez Laya au salutat cooperarea româno-spaniolă foarte bună în contextul generat de pandemia de #COVID19 și au trecut în revistă măsurile luate de ambele state pe plan intern, în vederea contracarării efectelor crizei în plan sanitar, economic și social. De asemenea, şi-au exprimat satisfacția pentru nivelul excelent al relației bilaterale, care în prezent se află la nivel de parteneriat strategic, și au evidențiat interesul pentru organizarea unei ședințe comune de guvern în 2021, inclusiv în contextul aniversar al celebrării, anul viitor, a 140 de ani de relații diplomatice.

Totodată, au salutat  acordul obținut la Consiliul European din luna iulie 2020 privind bugetul multianual al #UE pentru perioada 2021-2027 și Planul european pentru relansare economică, de natură să asigure îndeplinirea principalelor obiective de dezvoltare ale celor două țări.

Ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulțumiri autorităților spaniole pentru sprijinul oferit pe perioada pandemiei în ceea ce privește mobilitatea cetățenilor români către și dinspre Spania, mai ales ținând cont de numărul crescut al comunității și de interesul predilect pentru această destinație. La rândul său, ministrul spaniol a evidențiat excelenta colaborare pe linie consulară în toată această perioadă complexă și a exprimat convingerea că aceasta va continua și în perioada următoare.

 

Comunitatea română, rol esenţial în domenii-cheie ale economiei spaniole 

 

Șeful diplomației române s-a referit la rolul esențial al comunității românești în domenii-cheie ale economiei spaniole și a mulțumit părții spaniole pentru sprijinul oferit în vederea bunei integrări a cetățenilor români care trăiesc și lucrează în Spania.

De asemenea, a pledat pentru identificarea unei soluții juridice pentru ca românii din Spania care își doresc acest lucru să poată deține dubla cetățenie română și spaniolă, acesta fiind un deziderat constant al membrilor comunității române din această țară.

Ministrul Bogdan Aurescu i-a adresat omologului spaniol invitația de a efectua o vizită la #București, de îndată ce condițiile o vor permite, pentru a discuta, în detaliu, subiectele de interes comun pentru cele două state și pentru a pregăti substanța agendei ședinței interguvernamentale comune, cu accent pe stimularea investițiilor, a schimburilor comerciale și culturale. Invitația a fost acceptată cu plăcere de omologul spaniol.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel