Spitalul Judeţean Botoşani a luat primele măsuri după ce Alexandra, tânăra mamă de 25 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a murit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Spitalul Judeţean Botoşani a luat primele măsuri după ce o tânără de 25 de ani însărcinată, a murit. Cadrele medicale de la secţia de obstetrică-ginecologie care erau de gardă noaptea de joi spre vineri, când s-a întâmplat tragedia, au fost suspendate din activitate.

O anchetă penală pentru ucidere din culpă a fost demarată şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Botoşani. Conducerea unităţii sanitare a mai cerut un audit medical extern care să evalueze activitatea şi procedurile medicale aplicate atunci. De asemenea, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al spitalului pentru rezolvarea cazului.

În acelaşi timp, toate înscrisurile medicale existente la nivelul secţiei respective au fost puse la dispoziţia procurorilor. Între timp, inspectorii sanitari care au fost trimişi în control la Maternitatea Botoşani au descoperit mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de personalul din cadrul Secţiei obstetrică-ginecologie care era de serviciu noaptea, când tânăra însărcinată în trei luni a murit în spital. Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Botoşani, în subordinea căruia funcţionează spitalul, să ia măsuri necesare pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de evenimente şi asigurarea permanentă a asistenţei medicale pacienţilor, potrivit Rador.

Aseară, în faţa Prefecturii, zeci de persoane au cerut dreptate pentru tânăra care a murit:

-: Nu este singura care i-a păţit chestii de genul ăsta. Vrem să se facă dreptate. Puteau să o ajute, putea să fie soţia mea în locul ei. Trebuia să-şi facă datoria pentru care este plătită cu o groază de bani din banii noştri publici.

-: Incredibil că în anul 2023 se mai întâmplă aşa ceva. Zici că trăim în epoca de piatră să laşi femeia să sufere ore în şir şi să nu ai pic de empatie, oamenii ăştia nu au ce căuta în sistemul medical. Înţeleg că sunt solicitaţi, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie lipsiţi de umanitate.

-: Noi pe Alexandra n-o să o mai întoarcem înapoi din mormânt. Copiii ei n-o să mai aibă niciodată mamă aici, pe pământ, pe mama lor. În schimb, ne-am dori din suflet ca nicio masă nu mai treacă prin ce a trecut Alexandra.

 

Tânără româncă, însărcinată cu al patrulea copil, s-a stins în spital sub ochii medicilor: „Sper să vină devreme, că mor aici“

 

În noaptea de joi spre vineri, Alexandra, o tânără de 26 de ani din Botoşani, însărcinată cu al patrulea copil, a început să sângereze şi să acuze dureri abdominale severe şi a sunat la 112 pentru ajutor. O ambulanţă a transportat-o la Spitalul Judeţean, unde medicii de gardă i-ar fi spus că nu reprezintă o urgenţă şi i-au administrat doar o perfuzie. Ea a murit a doua zi dimineaţă. Decesul a fost declarat prin stop cardio-respirator iresuscitabil şi hemoragia căilor respiratorii superioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel