Spania. Româncă ucisă de tren: „Vreau să fiu fericită!“. Detalii șocante din viața Monicăi ies la iveală

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură El Pais
Sursa foto: captură El Pais

O moarte dublă a zguduit regiunea spaniolă Torrelavega, după ce două femei au fost ucise de un tren în Barreda. Una dintre ele a încercat să o împiedice pe cealaltă să sară pe șine. Monica, o româncă în vârstă de 32 de ani, a vrut să se sinucidă. Prietena ei, Julia, 42 de ani, o dominicană, a vrut să o împiedice.

Mónica și Julia au fost două femei prinse într-o rețea de sclavie sexuală. Amândouă au murit lovite de un tren lângă Torrelavega într-o noapte din luna iunie. 

Cu puțin înainte de ora 11.00, un tren de navetiști le-a călcat pe cele două femei care se strecuraseră între șine printr-o zonă interzisă din orașul Barreda, foarte aproape de Torrelavega, în Cantabria. Martorii au povestit mai târziu că cele două femei se certaseră. Concret, Julia făcea tot posibilul pentru a o reține pe Monica din a-și duce planul suicidal până la capăt, spunându-i să se oprească și să se gândească la fiul ei. Martorii spun că ar fi existat și o a treia femeie care a fost implicată în dispută.

Unii martori au auzit-o pe Monica strigând „Vreau să fiu fericită” înainte de a se arunca sub roțile trenului,  în timp ce Julia s-a dus după ea și apucat-o de mână. Trenul o ucide și pe ea după ce amândouă sunt târâte sub tren.

„Sclava sexuală“ a tatălui fiului ei: O obliga să se prostitueze și să-i trimită bani

 

Monica era româncă, avea 32 de ani și avea și un fiu în România, care locuia cu tatăl lui. Monica era prostituată în Spania de aproape zece ani. Când a sosit era foarte tânără, avea 22 de ani și a trecut prin bordeluri „de primă clasă”. Clienții cer întotdeauna „carne proaspătă”, astfel că odată cu înaintarea în vârstă, clienții erau tot mai puțini. Ajunsese ca prostituată de stradă și locuia într-un club numit „Parada de Postas ”, situat foarte aproape de calea ferată unde și-a găsit sfârșitul.

Citește și: Spania. Românca ce s-a aruncat în fața trenului a urlat: „Vreau să fiu fericită!”

Monica a avut o viață foarte grea de la o vârstă fragedă. De aproape, nu arăta de 32 de ani, ne-a spus una dintre persoanele care o cunoșteau. Dar proxenetul ei, care era de fapt concubinul său și tatăl fiului ei, tot român, a forțat-o să se prostitueze în Spania. Bărbatul locuia în România și o obliga pe femeie să-i trimită bani în fiecare lună pentru a se întreține pe el și pe fiul său.

Industria prostituției a avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, care a forțat închiderea bordelurilor în toată Spania. Astfel că Mónica nu a mai avut de unde să facă rost de bani, deși proxeneții cereau în continuare să fie plătiți, ceea ce a dus la creșterea datoriilor.  Aproximativ 2.000 de femei trăiesc în bordeluri în Spania în această situație.

Nu și-a putut lua adio de la fiul ei

 

Pe lângă datoriile pe care proxeneții le spun că le au la ei, trebuie să plătească în fiecare zi  o „diurnă“, adică un fel de taxă pentru cameră și mâncarea din club. Pentru că nu au mai avut clienți din cauza coronavirusului, femeile precum Mónica au rămas fără venituri, în timp ce datoriile către „mafia bordelurilor“ creștea.  Așadar, situația ei era foarte grea iar apropiații ei spun că a intrat într-o depresie foarte severă și că a vorbit despre sinucidere. De asemenea, martori au spus că  proxenetul ei o agresa tot mai mult și  nici măcar nu o va lăsa să vorbească la telefon cu fiul ei când suna în România. 

Monica s-a sinucis la trei zile după ce guvernul a ridicat restricțiile și clubul unde „lucra“ ​​și-a redeschis porțile. Mărturiile indică faptul că în cele trei nopți după redeschiderea bordelului,  Monica nu a avut niciun client cu care să meargă la jacuzzi sau în cameră, relatează ondacero.es.

Femeia era la marginea prăpastiei, cu grave probleme de depresie pe care a încercat să le înece consumând alcool. Din când în când, vorbea cu voluntarii ONG-urilor care veneau la bordel să împartă prezervative și încerca să le ajute. Pentru româncă a fost însă prea târziu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel