Italia. Badantă româncă târâtă prin tribunale pentru o moștenire de care nu a știut: „Era conștientă de ceea ce face“

Cornelia a fost îngrijitoarea Selenei până când femeia, o fostă infirmieră din Cremona, a murit. Înainte de asta, dorința ei a fost ca femeia care i-a fost alături în ultimii ani din viață să moștenească toată averea sa, neavând altă familie aproape. Numai că rudele îndepărtate ale Selenei au venit să-și ceară partea, făcându-i badantei românce viața un calvar.

Cornelia, sau Elia, așa cum obișnuia să îi spună femeia pe care a asistat-o până a murit, este o îngrijitoare româncă ce a ajuns să fie dată în judecată de rudele Selenei, care o acuză că ar fi profitat de ea, devenind astfel unica ei moștenitoare.

„Toți verii și rudele” Selenei sunt, în special, trei veri secundari care o acuză pe badanta româncă de faptul că ar fi scos din contul curent al bătrânei aproximativ 100 de mii de euro, de la bancomat, din 2014 până în 2017. Verii au pus ochii însă și pe o poliță de 15 mii de euro și pe donația apartamentului, pe care Selena i l-a lăsat îngrijitoarei sale. 

Selene, o cremoneză în vârstă de 84 de ani a murit în mai 2019, anterior numind-o prin testament ca unic beneficiar pe Cornelia, după ce românca a locuit singură cu bătrâna în ultimii ani din viața ei.  Rudele au bănuit că românca ar fi putut să o constrângă pe bătrâna de 84 de ani ale cărui conturi le gestiona și ea, să îi lase ei toată avuția. Așa că au contestat donația, i-au făcut plângere femeii și, recent, s-au întâlnit în instanță.

„Selene era conștientă de ceea ce face“

 

Notarii care au ajutat-o pe Selene să perfecteze actele au venit și ei pentru a depune mărturie, la fel și medicul bătrânei. Notarii au mărturisit că femeia a fost perfect lucidă și conștientă de ceea ce dorea să facă.  „Doamna Selene era într-un scaun cu rotile, iar în calitate de martori, îngrijitoarea a indicat doi dintre compatrioții săi. Era o femeie care vorbea puțin, dar era lucidă și absolut conștientă de ceea ce făcea. Doamna era foarte atașată de îngrijitoarea care o urmase de ani de zile”, a declarat Notarul Laura Genio se ocupase de actul de donație a proprietății, potrivit Cremona Oggi.

Notarul Massimo Galli, pe de altă parte, se ocupase de partea testamentară. „Doamna era foarte conștientă de ceea ce făcea. A vorbit clar și mi-a arătat, de asemenea, că imobilul este în regulă. Abilitățile sale cognitive mi s-au părut evidente. Mi-a spus că vrea să lase totul îngrijitorului ei pentru că era aproape de ea”, a afirmat și notarul care s-a ocupat de celelalte acte, menționând că românca nici nu a fost de față.

Românca nu a plecat niciodată de lângă Selene, nici măcar în vacanță

 

„Ea și-a revenit din ischemie, dar a rămas cu un deficit de mers care apoi s-a agravat“, a fost mărturia medicului generalist Lucia Tonghini, care a urmat-o pe Selene din 2000 până în 2018, negând afectarea cognitivă. „Clienta meu a avut grijă de femeia în vârstă zi și noapte, nu a părăsit-o niciodată, nici măcar nu a plecat în vacanță. Și în ceea ce privește cheltuielile, a fost întotdeauna vorba de retrageri pentru vârstnică. Bani care au fost folosiți pentru a plăti perioade lungi de spitalizare într-o casă de pensionare. Toate cheltuielile sunt documentate. În 2014, doamna a numit-o moștenitoare universală. Printre altele, raportul spune că Selene avea o capacitate mentală perfectă, era perfect capabilă să înțeleagă și să dorească”, fost pledoaria avocatului badantei, Raffaella Buondonno, potrivit La Provincia Cremona.

Pe 20 ianuarie, românca va depune și ea mărturie în acest proces.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy