10 ani de trudă în Spania, mistuită într-o noapte: „Focul ne-a luat și ultimele amintiri“. O familie de români cu 3 copii a rămas pe drumuri

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi tineri din Iași au muncit 10 ani de zile în Spania pentru a-și construi casa de vis! În toiul nopții, casa le-a luat foc împreună cu toate bunurile și le-au mistuit și bruma de bani păstrată. Cei doi soți au rămas pe drumuri împreună cu cei trei copii minori

Irina și Răzvan Ioniță au muncit din greu 10 ani în Spania pentru a-și putea construi o căsuță a lor și pentru a le putea oferi celor 3 copii ceea ce ei nu au avut în copilărie. Duminică dimineața, în jurul orei 3, din cauza unui fir de electricitate, casa lor a fost mistuită de flăcări. Până la 6 dimineața și-au privit munca transformându-se în scrum. Au rămas fără nimic, pe drumuri, împreună cu cei 3 copii și o viață de trudă transformată în cenușă.

Irina are acum 30 de ani, iar Răzvan 32.  La câțiva ani după ce s-au cunoscut, cei doi iubiți au decis să plece în străinătate pentru a-și construi un trai mai bun. Au ales Spania, loc în care Irina a lucrat ca ospătar, iar Răzvan a fost curier. În fiecare lună, timp de 10 ani, cei doi soți au trimis toată agoniseala în țară pentru construcția căsuței lor din comuna Horlești din Județul Iași.

În urmă cu două luni, din cauza pandemiei de COVID-19, soții Ioniță și-au pierdut locul de muncă: „Am rămas fără loc de muncă și ne-am gândit că e momentul să ne retragem acasă. De bine de rău, aici avem locul nostru. Aveam casa terminată, mobilată și nu ne mai lipsea nimic. Duminică am pierdut totul! Nici nu mai am lacrimi să pot plânge, totul e distrus”, spune Răzvan Ioniță, citat de BZI.ro.

„Copiii sunt în stare de șoc. Am rămas doar cu hainele de pe noi“

 

Duminică dimineața, în jurul orei 3, un vecin care locuiește în fața casei familiei Ioniță a observat că acoperișul casei tinerilor a luat foc. Nu a stat pe gânduri și a alergat să-i scoată din casă. A bătut de mai multe ori la ușă și, într-un final, Răzvan a ieșit afară, amețit de fumul care îi inundase casa. Dacă vecinul lor nu ar fi observat incendiul, astăzi, Răzvan, Irina și cei 3 copii probabil că nu ar mai fi fost în viață.

Așa cum povestește Irina, pompierii au ajuns la 45 de minute după ce a sunat la 112, dar flăcările îi mistuiseră toată casa. Își țineau copiii în brațe și priveau disperați cum toată truda lor de ani de zile se transforma în scrum. „Am reușit să scot din casă doar copiii și actele, de restul s-a ales praful. Nu mai avem nimic. Toate electrocasnicele, toate hainele copiilor, rechizitele pentru școală, pozele noastre de la nuntă, amintirile noastre au fost arse! Abia mă pot ține pe picioare, iar copiii sunt în stare de șoc. Am rămas doar cu hainele de pe noi. Mai aveam 1.000 de euro puși deoparte pentru zilele negre și au ars și ultimii bănuți. Acum stăm la un vecin și venim zilnic la căsuța noastră să strângem ce a mai rămas pe aici. Am pierdut totul, totul! Niciodată nu vom mai avea ceea ce am avut!”, spune, plângând ca un copil neajutorat, Irina.

„Aveam 1.500 de poze în albume, poze scoase de la nunta noastră și poze cu copilașii noștri când erau micuți. Focul acesta nemilos ne-a luat și ultimele amintiri. Nu cred că vreodată vom putea trece peste acest necaz care ne-a lovit familia. Este prea mult pentru noi toți!”, spune Răzvan.

Salvați la limită de un vecin 

 

„Am venit să-i ajutăm, nu-i putem lăsa singuri într-o asemenea situație. I-am ajutat să care toată cenușa care a rămas din obiecte și să scoată toată fierăria care a rămas de la casă în urma incendiului. Sperăm să putem să facem curat și să-i ajutăm cu ceea ce au nevoie.  Facem un apel la toți oamenii care văd acest articol să-i ajute pe cei 2 tineri să-și reclădească casa! Au rămas doar cu chiloții pe ei și cu papucii. Haideți să le întindem o mână de ajutor. Au muncit săracii în străinătate atâția ani și uite ce s-a ales de munca lor”, încheie Ciprian, vecinul care a salvat viața familiei Ioniță.

Familia Ioniță are nevoie disperată de ajutor. Pentru a-și reface casa, au nevoie de materiale de construcție. Totodată, în incediu le-au ars toate bunurile, dar și toți banii. Copiii nu pot merge la școală pentru că au rămas fără haine, fără cărți și rechizite. Cei care doresc să-i ajute pot merge la ei acasă, pot lua legătura cu ei telefonic sau pot transfera bani în contul bancar al familiei.

Familia Ioniță locuiește în sat Scopoșeni, comuna Horlești din Județul Iași, pe strada Crângul Meilor nr. 14. Numărul de telefon al lui Răzvan Ioniță este: 0763.841.991, iar contul bancar este RO21BRDE240SV50712112400, cu numele Răvan Iulian Ioniță. Haideți să dăm împreună o nouă speranță unei tinere familii din Iași, traumatizată de incendiul care le-a mistuit casa! Număr de telefon: 0763.841.991, contul bancar: RO21BRDE240SV50712112400, cu numele Răzvan Iulian Ioniță.

 

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel