David, copilul român răpit de tată, nu se poate întoarce cu mama în Italia: „Sunt probleme cu Poliția Română“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Alexandra, mama micuțului român răpit, rupe tăcerea: „Mi l-a smuls din mâini, David țipa de disperare”. Bogdan l-a mai luat și în trecut
Italia. Alexandra, mama micuțului român răpit, rupe tăcerea: „Mi l-a smuls din mâini, David țipa de disperare”. Bogdan l-a mai luat și în trecut

Alexandra Moraru, tânăra mămică româncă de 26 de ani, a cărui băiețel a fost răpit de tată din Padova, și depistat, ulterior, împreună cu acesta într-un tren la granița României, nu se poate întoarce, deocamdată, cu micuțul în casa lo din Italia.

Sunt probleme cu Poliția Română din cauza documentelor expirate ale copilului, motiv pentru care întoarcerea la Padova a Alexandrei Moraru și a copilului ei, programată pentru ziua de ieri, a fost amânată. Mama și copilul ar putea rămâne în România timp de câteva zile, întrucât eliberarea documentelor copilului nu este imediată.

Alexandra Moraru se teme în continuare că tatăl copilului ei va încerca să i-l ia. Chiar și acum, când a putut să-l țină din nou în brațe. Presa românească scrie că, vineri, când l-a luat pe copil de la centrul de plasament unde fusese dus, poliția era prezentă, în timp ce tatăl se plimba liber prin clădire.

Vezi și: David, copilul român răpit la Padova, a fost găsit într-un tren

 

"De ce nu putem fi amândoi împreună cu copilul, ca toți părinții din această lume care se despart și ajung la o înțelegere? Ți-am permis mereu să-l vezi când a stat la mine și știi asta", scrie Bogdan Hristache, care a recunoscut alaltăieri că se temea că nu-și va mai vedea copilul niciodată.

 

David, copilul român răpit de tată, nu se poate întoarce cu mama în Italia

 

"În urmă cu trei ani, s-a urcat pe un acoperiș și a stat acolo de la 6 la 12 dimineața, amenințând că îl va ucide pe fiul nostru", răspunde mama. "Nu s-a luat nicio măsură pentru că punea în pericol viața copilului, dar, de atunci, un judecător a decis să mi-l încredințeze", răspunde mama.

Situația copilului a fost acum rezolvată, dar ancheta Parchetului din Padova continuă, acuzându-l pe tată de răpire a unei persoane incapabile și de răpire în complicitate cu persoane care nu au fost încă identificate. Nu va fi o infracțiune ușor de urmărit, deoarece este imputată unui cetățean român, care a fost arestat în România, deși fapta a fost comisă în Italia.

Vezi și: Italia. Copil român, răpit în plină stradă de 4 bărbați care l-au băgat într-o dubă. David are doar 5 ani

Răpirea, pregătită în cele mai mici detalii, a avut loc marțea trecută, puțin după ora 8. Alexandra a ieșit cu copilul pentru a-l duce la grădinița din Mortise. În fața casei ei, pe strada Salandra, un Mercedes Vito negru a oprit și trei bărbați au coborât. Unul rămâne la volan, iar doi dintre ei o aruncă pe mamă la pământ și îi fură telefonul mobil. Un al treilea, tatăl, îl ia pe băiețel și îl urcă la bordul microbuzului, apoi demarează în trombă. Joi seară, la ora 20.00, tatăl copilului, care era cu el, a fost oprit în tren pentru un control la Curtici, în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel