Româncă în Italia, situație revoltătoare: „Cât de ipocrită este această frumoasă societate. Nimeni nu vrea să închirieze unui străin“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă aflată de 20 de ani în Italia se confruntă cu o situație revoltătoare. Nu-și găsește o casă unde să stea: "Nimeni nu vrea să închirieze unui străin", spune agenția imobiliară la care a apelat românca, după ce fostul proprietar unde a stat a început să facă unele lucrări de renovare.

"Denunț o situație inacceptabilă în care este implicat un tânăr muncitor român, victimă a discriminării rasiste". Așa începe scrisoarea trimisă de Florida Nicolai redacției Vocepuana.com, referitoare la cazul unei alte românce care de doi ani caută o casă nouă pentru a o închiria. Cu toate acestea, agențiile imobiliare refuză să o ajute.

Florida Nicolai: "Cât de ipocrită este această frumoasă societate din Carrara, care este rasistă față de cei cinstiți și este gata să stoarcă fiecare euro de la cei care lucrează la negru, poate că își completează veniturile prin ilegalitate, și plătesc la negru".

Femeia locuiește în Carrara de mai bine de 20 de ani", explică Florida Nicolai, "Și-a crescut aici cele două fiice tinere, oferindu-le o educație culturală adecvată, cu o diplomă de liceu. Ea a respectat întotdeauna legea și a lucrat ca lucrător casnic cu un contract regulat. Eu însumi am angajat-o, evident cu respectarea regulilor, apreciindu-i educația, politețea și dedicarea la muncă“, adaugă românca în scrisoarea ei.

Româncă în Italia, situație revoltătoare

 

De aproape doi ani, femeia a fost nevoită să părăsească apartamentul din cauza unui proiect de renovare al proprietarului și își caută un nou apartament. Doi ani de incertitudini și îngrijorări, în ciuda unui contract de muncă regulat ca garanție, în ciuda referințelor excelente atât ale proprietarului locuinței actuale, cât și ale angajatorilor săi.

„După atâta timp, după atâtea refuzuri de a vedea și de a închiria locuințe noi, pare clar că există o problemă culturală de fond, o mentalitate "rasistă" care ridică un zid de cauciuc ipocrit împotriva unui muncitor cinstit. În sfârșit, una dintre agențiile la care s-a adresat imediat a risipit orice dubii: spune, fără nicio reținere, că nimeni nu vrea să închirieze o casă unui străin și, prin urmare, nici agenția nu pierde timpul căutând locuințe.

Ce ar trebui să facă un străin de 44 de ani pentru a obține o casă de închiriat? Este bine cunoscut faptul că în acest oraș, blocuri întregi de apartamente sunt închiriate ilegal, în condiții precare de igienă și securitate, unor bărbați care supraviețuiesc la limita legalității.  Mă întreb, atunci, cât de ipocrită este această frumoasă societate din Carrara, care este rasistă față de cei cinstiți și gata să stoarcă fiecare euro de la cei care muncesc la negru, poate chiar completându-și veniturile prin ilegalitate, și plătesc ilegal“, se întreabă Florinda Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel